Η γλυκιά λύση στους συζυγικούς καυγάδες

06:01 29/10/2014 - Πηγή: iPop

Η γλυκιά λύση για τους συζυγικούς καυγάδες είναι απλή! Ένα και μόνο candy bar είναι ικανό να αποτρέψει μεγάλους συζυγικούς καυγάδες, σύμφωνα τουλάχιστον με μια νέα μελέτη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν κούκλες βουντού.

Αυτό, όπως εξηγεί η έρευνα που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, συμβαίνει διότι τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να κάνουν τους συζύγους πιο ευαίσθητους,

άρα και επιρρεπείς στους καυγάδες.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τους κάνει «HANGRY,» ένας συνδυασμός μεταξύ του hungry=πεινασμένος και του angry=θυμωμένος, δήλωσε ο ερευνητής Μπραντ Μπούσμαν, από το Ohio State University. «Χρειαζόμαστε γλυκόζη για να έχουμε αυτο-έλεγχο. Ο θυμός είναι το συναίσθημα που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ελέγξουν.» είπε.

Οι ερευνητές μελέτησαν 107 παντρεμένα ζευγάρια για τρεις εβδομάδες. Κάθε βράδυ, μετρούσαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα να βάλει καρφίτσες σε μια κούκλα βουντού, που εκπροσωπούσε τον/τη σύζυγο του.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα ποσοστά σακχάρου στο αίμα, έβαλαν δύο φορές περισσότερες καρφίτσες στην κούκλα, από όσες έβαλαν εκείνοι με τα υψηλότερα ποσοστά. Ο μέσος όρος για το σύνολο της μελέτης ήταν λίγο περισσότερο από μία πινέζα τη νύχτα, ανά άτομο.

Ο Bushman είπε ότι υπάρχει μια φυσική αιτία που συνδέει το φαγητό με το συναίσθημα: Ο εγκέφαλος, που είναι μόνο το 2% του σωματικού βάρους.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι η κατανάλωση μίας καραμέλας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, αν οι σύζυγοι πρόκειται να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση.

Το αστείο της υπόθεσης: η διαδικασία της μελέτης έθεσε ακόμη ένα πρόβλημα. Ο Bushman έλαβε ένα τηλεφώνημα από την εταιρεία της πιστωτικής του κάρτας, η οποία ήθελε να επιβεβαιώσει ότι ήταν πράγματι εκείνος που είχε ξοδέψει 5.000 δολάρια για να αγοράσει περισσότερες από 200 κούκλες βουντού.

The post Η γλυκιά λύση στους συζυγικούς καυγάδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα