Ο αμετανόητος κ. Dijsselbloem

08:33 22/3/2017 - Πηγή: iPop

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ο κ. Dijsselbloem, λέγοντας χαρακτηριστικά, όταν κλήθηκε να απολογηθεί: «Όχι, σίγουρα όχι».

Σε συνέντευξή του στην FAZ, o Πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε: «Στη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη οι χώρες του βορρά της Ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση. Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια».

Η εν λόγω

δήλωση προκάλεσε την αντίδραση των Ευρωβουλευτών από κράτη του ευρωπαϊκού Νότου, ο οποίοι του επιτέθηκαν φραστικά και χαρακτήρισαν τα σχόλιά του ως προσβλητικά, άξεστα και ατυχή.

Ο κ. Dijsselbloem αρνήθηκε να πάρει πίσω όσα είπε και υπεραμύνθηκε της άποψής του, λέγοντας πως «αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου».

O Gianni Pittella, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διερωτήθηκε πώς γίνεται ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις «να θεωρείται ακόμα ικανός να είναι Πρόεδρος του Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρώπης».

Ο επικεφαλής του Eurogroup, απαντώντας στην κριτική την οποία δέχθηκε, ξεκαθάρισε ότι δεν αναφέρεται σε μία συγκεκριμένη χώρα, «αλλά σε όλα τα κράτη – μέλη. Και η Ολλανδία στο παρελθόν είχε αποτύχει να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. Δεν βλέπω καμία σύγκρουση μεταξύ περιοχών της Ευρωζώνης. Πρέπει όλοι να αναλάβουν δεσμεύσεις και να καταβάλλουν διαρκώς προσπάθειες, προκειμένου να διατηρηθεί η αλληλεγγύη».

Photo: REUTERS/ERIC VIDAL

The post Ο αμετανόητος κ. Dijsselbloem appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα