Η επιστήμη σου μαθαίνει πώς να κάνεις τραγούδια που θα γίνουν hit!

07:01 11/10/2014 - Πηγή: iPop

Είσαι και εσύ ένας από τους ανθρώπους που ονειρεύονται να γίνουν μεγάλοι pop stars; Μην ντρέπεσαι όλοι το έχουμε σκεφτεί! Αν ναι, η επιστήμη σου μαθαίνει πώς να κάνεις τραγούδια που θα γίνουν hit! Η λύση είναι απλή: Πάρε back-up singers.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας κατέληξαν σ αυτό το συμπέρασμα αφού ανέλυσαν 2.480 τραγούδια που κατέκτησαν κάποια θέση στα Billboard

Hot 100 μεταξύ του 1958 και του 2012. Οι ερευνητές συνέκριναν τα singles που έφτασαν στο # 1 και τα τραγούδια που απέτυχαν να αναρριχηθούν πάνω από το # 90 και σημείωναν τα μουσικά όργανα αλλά και τα φωνητικά που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε τραγούδι.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια που κατέκτησαν την κορυφή είχαν backup vocals—ακόμα και το hit του Prince «Kiss» και του Jay Z το «Hey Papi», ενώ όσα δεν τα κατάφεραν σε γενικές γραμμές δεν είχαν φωνητικά!

Οι ερευνητές βρήκαν και μία σύνδεση των hits στον αριθμό των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν στα τραγούδια!

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν πως τα τραγούδια που δεν εμπεριέχουν μόνο τα συμβατικά όργανα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν Νο 1 hit» εξηγεί ο Joseph Nunes, καθηγητής μάρκετινγκ στο Marshall School of Business του πανεπιστημίου, και συμπλήρωσε: «Ένα μέσο τραγούδι έχει πέντε με τρία μουσικά όργανα, αλλά τα τραγούδια που είχαν περισσότερα από 5 ή λιγότερα από 3 μουσικά όργανα τείνουν να ξεχωρίζουν»

Οπότε, αν θέλεις πρόσκληση και κάποιο αναμνηστικό από τα Grammies, καλό θα ήταν να μην είσαι μόνος… φωνές και όργανα οι καλύτεροι σου φίλοι!

The post Η επιστήμη σου μαθαίνει πώς να κάνεις τραγούδια που θα γίνουν hit! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα