4 τρόποι να σταματήσεις να εξαρτάσαι από τους άλλους

20:02 10/10/2014 - Πηγή: iPop

Το να εξαρτάσαι από τους άλλους συνδέεται με την ανάγκη σου να καλύπτεις τα κενά σου μέσω άλλων ανθρώπων και να αναζητάς την επιβεβαίωση έξωθεν. Συνήθως νιώθεις ανεπαρκής ή ανασφαλής. Άλλες φορές τόσο μόνος που αναζητάς οποιαδήποτε παρέα για να μην αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου.

Παρακάτω θα βρεις 4 τρόπους να καταπολεμήσεις την εξάρτηση που νιώθεις από τους άλλους.

Να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Ίσως είναι δύσκολο να αγκαλιάσεις τα συναισθήματά σου. Πολλές φορές δεν θες να παραδεχθείς ούτε στον εαυτό σου πώς νιώθεις. Θέλει
πραγματική τόλμη να πεις: Αισθάνομαι λυπημένος. Νιώθω νευρικός για το μέλλον. Νιώθω ενθουσιασμένος ότι κάτι καλό έρχεται και ταυτόχρονα φοβάμαι ότι δεν θα συμβεί. Νιώθω άγχος. Νιώθω κατάθλιψη. Νιώθω μοναξιά. Νιώθω χαρούμενος. Γίνε εσύ ο κύριος των συναισθημάτων σου.Να έχεις αυτογνωσία. Πολλές φορές στην προσπάθεια να επικοινωνήσεις με τους άλλους χάνεις τον εαυτό σου. Προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα στοιχεία που σε κάνουν αυτό που είσαι, τις ικανότητες και τις αδυναμίες σου. Πες στον εαυτό σου: Ξέρω ότι έχω αγνές προθέσεις. Ξέρω ότι είμαι πρόθυμος να αναπτυχθώ. Ξέρω ότι είμαι αποφασισμένος να μάθω από τα λάθη μου. Ξέρω ότι μου αρέσει να βοηθάω τους άλλους. Πρέπει να είσαι πάντα σε επαφή με αυτά που μπορείς να προσφέρεις στους άλλους.Κάνε μια λίστα με τις αδιαπραγμάτευτες ανάγκες σου. Δεν γίνεται να βάζεις συνέχεια τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα έχεις θέσεις προτεραιότητες τις οποίες δεν πρέπει να αγνοήσεις. Ποιες είναι οι δικές σου; Να πηγαίνεις στο γυμναστήριο; Να απολαμβάνεις ένα αφρόλουτρο; Να τρως υγιεινά; Γράψε αυτά που είναι σημαντικά για σένα ώστε να μην τα ξεχνάς ποτέ.Κάνε μια λίστα των χαρακτηριστικών που θαυμάζεις. Εντιμότητα. Επικοινωνία. Αίσθηση του χιούμορ. Αυθεντικότητα. Ανάγκη να μαθαίνεις νέα πράγματα. Κοίταζε τη λίστα κάθε μέρα για τις επόμενες επτά ημέρες και σκέψου πώς μπορείς να υλοποιήσεις αυτό που αναζητάς. Φέρνοντας την προσοχή στον εαυτό σου, εστιάζεις στις δικές σου ανάγκες και καταφέρνεις να ελέγχεις αποτελεσματικά τη ζωή σου.

The post 4 τρόποι να σταματήσεις να εξαρτάσαι από τους άλλους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα