Η έκπληξη του Ομπάμα, το Μετάλλιο της Ελευθερίας και τα δάκρυα του Τζο Μπάιντεν (Photos & Videos)

08:37 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Αφού αποχαιρέτισε με δάκρυα στα μάτια ο Μπαράκ Ομπάμα τον αμερικάνικο λαό στην τελευταία του ομιλία, έφτασε η στιγμή που ήθελε να πει «ευχαριστώ» στον Αντιπρόεδρό του εδώ και 8 χρόνια, τον Τζο Μπάιντεν.

Σε μια ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ποια ήταν η έκπληξη; Η απονομή του Μεταλλίου της Ελευθερίας, που αποτελεί ύψιστη τιμή για κάθε Αμερικανό πολίτη.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα,

η απονομή του μεταλλίου στον Μπάιντεν ήταν «για την πίστη του στους συμπατριώτες του, την αγάπη του για την πατρίδα και τις υπηρεσίες μιας ολόκληρης ζωής προς τη χώρα». Αυτό έχει γίνει μόνο άλλες τρεις φορές τα τελευταία 24 χρόνια: Στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, στον πρόεδρο
Ronald Reagan και τον πρώην στρατηγό Colin Powell.

Ο Τζο Μπάιντεν, εμφανώς συγκινημένος, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του και να πει ευχαριστώ στον απερχόμενο Πρόεδρο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ως «τον καλύτερο αντιπρόεδρο που είχε ποτέ η Αμερική», λέγοντας μάλιστα πως αποτελεί «λέοντα της αμερικανικής ιστορίας».

Ο Τζο Μπάιντεν απ’ την πλευρά του μίλησε για έναν Πρόεδρο που έκανε αξιοσημείωτα πράγματα για την χώρα, ενώ πρόσθεσε πως δεν αξίζει το μετάλλιο, όμως, αποτελεί μια αντανάκλαση της γενναιοδωρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Σημειώνουμε πως ο Ομπάμα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η επιλογή Μπάιντεν ως αντιπροέδρου του το 2008 ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις που έχει λάβει ποτέ.

Η στιγμή της απονομής και τα δάκρυα του Τζο Μπάιντεν:

Ολόκληρη η απονομή του μεταλλίου στον Τζο Μπάιντεν:

Photos: Susan Walsh/AP

The post Η έκπληξη του Ομπάμα, το Μετάλλιο της Ελευθερίας και τα δάκρυα του Τζο Μπάιντεν (Photos & Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα