Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα

08:02 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς να ορίζεται ημερομηνία για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων για την δεύτερη αξιολόγηση με τους επικεφαλής των Θεσμών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Οι εκπρόσωποι των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφώνησαν ότι το Κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα, αφότου έχει προηγηθεί πρόοδος στα κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Στόχος, λοιπόν, σε αυτό το στάδιο είναι να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις

σε τεχνικό επίπεδο προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Αξίζει πάντως να τονιστεί το γεγονός ότι, ενώ πριν τα Χριστούγεννα η Κυβέρνηση είχε ως ορόσημο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου, πλέον κανείς δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ενώ ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη αρκέστηκε να πει δεν πιέζεται η ελληνική πλευρά διότι «δεν έχουμε άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

Μετά την συνάντησή τους οι κ.κ. Τσακαλώτος και Μοσκοβισί την Πέμπτη, εκφράστηκε η άποψη ότι μένουν ελάχιστα ανοιχτά ζητήματα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τον Π. Μοσκοβισί να υπογραμμίζει πως οι δύο πλευρές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

The post Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα