Η ανατρεπτική πρόταση της ομάδας REN- Reform Education Now για την Παιδεία

13:53 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες αντιδράσεις αναμένονται να υπάρξουν για την ανατρεπτική πρόταση της ομάδας REN – Reform Education Now, για την Παιδεία, η οποία θα συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.
Κατάργηση των ΤΕΙ και του μαθήματος των θρησκευτικών, υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών και καινούριο σύστημα διορισμών για τους εκπαιδευτικούς, είναι μερικά από τα θέματα που προτείνει η ομάδα REN – Reform Education

Now για την αναμόρφωση της Παιδείας, ενώ στην πρόταση της η ομάδα χαρακτηρίζει τα ΤΕΙ ως «υβρίδια» προτείνοντας την αναμόρφωση πολλών από αυτά σε Επαγγελματικές Σχολές.

Η ομάδα REN – Reform Education Now, είναι μια ομάδα νέων ατόμων που επιχειρεί να προτείνει αλλαγές, προβάλλοντας την αναγκαιότητα για τη δόμηση ενός καινούριου εκπαιδευτικού συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των προτάσεων της ομάδας REN, προβλέπεται ακόμα η λειτουργία των σχολείων τα Σαββατοκύριακα και η πραγματοποίηση μαθητικών παρελάσεων μόνο έπειτα από σχετική απόφαση γενικών συνελεύσεων στα σχολεία.

Σημειώνεται επίσης πως πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται επιφυλακτικοί απέναντι στο περιεχόμενο της πρότασης της ομάδας REN, για την αναμόρφωση της Παιδείας, καθώς μεταξύ άλλων σε αυτή προβλέπεται η έναρξη της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, από τη Γ΄ Δημοτικού με μια διδακτική ώρα Αγγλικών, αλλά και η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας από την Ε΄ Δημοτικού ως τη Β΄ Λυκείου.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό σχόλιο του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας στο ζήτημα της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, «η πρόταση της ομάδας REN δυσχεραίνει περαιτέρω την προσπάθεια να πιάσει τόπο η εθνική επένδυση στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στο ελληνικό δημόσιο σχολείο και κάνει πρακτικά αδύνατον η εκμάθηση των ξένων γλωσσών να φτάνει σε πιστοποιημένο επίπεδο.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόταση της ομάδας REN για την Παιδεία, έτσι όπως θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου.

The post Η ανατρεπτική πρόταση της ομάδας REN- Reform Education Now για την Παιδεία appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
ren ομαδα ποιοι ειναι
Τυχαία Θέματα