Η αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο

10:47 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Τίποτα δεν είναι πιο ευχάριστο από μία αγκαλιά, είτε είναι με την μητέρα σου είτε με κάποιο σημαντικό πρόσωπο. Οι αγκαλιές εκτός ότι κάνουν καλό στην ψυχολογία σου κάνουν καλό και στην υγεία καθώς σύμφωνα με έρευνες , μειώνουν την αρτηριακή πίεση και το stress.

Παρακάτω 4 τρόποι με τους οποίους οι αγκαλιές επηρεάζουν το μυαλό και το σώμα σου!Σου δίνουν την υποστήριξη που χρειάζεσαι

Οι αγκαλιές δεν σε φέρνουν απλά κοντά με τον άλλον. Επίσης
ενεργοποιούν την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας χημική ουσία που συνδέεται με συγκεκριμένες συμπεριφορές. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι

αισθάνονται καλύτερα και περισσότερο συνδεδεμένοι με το σύντροφό τους, όταν αγκαλιάζονται ή αγγίζονται συχνά.

Μειώνουν την πίεση του αίματος

Εκτός από την προώθηση της οικειότητας, η ωκυτοκίνη μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία. Μια μικρή μελέτη με 59 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δημοσιεύεται στο περιοδικό Biological Psychology διαπίστωσε ότι οι συχνές αγκαλιές μεταξύ των γυναικών και των εταίρων τους συνδέθηκαν με τα δύο υψηλότερα επίπεδα ωκυτοκίνης και την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μειώνουν το stress

Mια αγκαλιά από τη μαμά είναι ουσιαστικά ασυναγώνιστη. Όταν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison της Ιατρικής Σχολής έβαλαν μια ομάδα κοριτσιών ηλικίας 7 έως 12 σε στρεσογόνες καταστάσεις, ζητώντας τους να δώσουν αυτοσχέδιες ομιλίες ή να λύσουν τα προβλήματα μαθηματικών μπροστά από τους ξένους, τα κορίτσια που έλαβαν μια αγκαλιά ή τηλεφώνημα από τις μητέρες τους μετά την αγχωτική εμπειρία είχαν χαμηλότερα επίπεδα της στρεσογόνας ουσίας, κορτιζόλης.

Μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο των λοιμώξεων

Ποιος ήξερε ότι με μία αγκαλιά θα μπορούσες να είσαι πιο ανθεκτικός σε μία λοίμωξη; Ερευνητές διαπίστωσαν ότι άνθρωποι (οι οποίοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν) είχαν μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης μετά την έκθεσή τους σε ένα κοινό κρυολόγημα, αν ένιωθαν ότι είχαν επαρκή κοινωνική υποστήριξη και πιο συχνές αγκαλιές.

The post Η αγκαλιά είναι το καλύτερο φάρμακο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα