Θλίψη για την τραγωδία στο Σαραντάπορο με 4 νεκρούς και 1 τραυματία | Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

10:20 19/4/2017 - Πηγή: iPop

Κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο χάθηκε απ’ τα ραντάρ έξω απ’ την Κοζάνη το πρωί της Τετάρτης. 4 νεκροί και 1 γυναίκα διασωθείσα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση απ’ το ΓΕΕΘΑ.

Το ελικόπτερο του Στρατού είχε 5μελές πλήρωμα.

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα διασώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο 424 Θεσσαλονίκης

με πολλαπλά τραύματα.

Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρονται οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων.

Η ομάδα του iPop.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Πάνου Καμμένου μετά την τραγωδία.

Ο κ. Καμμένος επικοινώνησε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Κώστα Δουζίνα.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών».

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου UH-1H βρέθηκαν στην ορεινή περιοχή του Σαρανταπόρου της Ελασσόνας, κοντά στο σημείο από όπου είχε απογειωθεί, το Στεφανοβίκειο Βόλου.

Προς το παρόν εξετάζεται το σενάριο το ελικόπτερο να προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ωστόσο, η μαρτυρία της διασωθείσας θα ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Διαβάστε εδώ την επίσημη ενημέρωση απ’ το ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό.

Το χρονικό της τραγωδίας:Στις 7.25 το ελικόπτερο απογειώθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης. Κινήθηκε στην 110 πτέρυγα μάχης και αφού προσγειώθηκε επέβησαν στελέχη της 1ης Στρατιάς.Στις 7.38 υπήρξε απώλεια επικοινωνιών και ακολούθησε απώλεια ίχνους ραντάρ.Μετά τις 8 το πρωί υπήρξε αναφορά από συνεργείο της ΔΕΗ για εντοπισμό συντριμμιών του ελικοπτέρου.Στις 10.38 προσγειώθηκε ελικόπτερο στο σημείοΣτις 11.00 Υπήρξε ενημέρωση ότι μια γυναίκα είναι ζωντανοί και πως τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ήταν νεκροί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

«Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Προκόπης Παυλόπουλος:

«Η Πατρίδα και ο Λαός μας εκφράζουν, μαζί με την βαθιά οδύνη, ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους ηρωικούς Αξιωματικούς που έπεσαν στον βωμό της θωράκισης της Εθνικής μας Άμυνας και της χαλύβδωσης του φρονήματος των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Ας είναι η θυσία τους κορυφαία παρηγοριά για τις οικογένειές τους, προς τις οποίες εκφράζω θερμά συλλυπητήρια αλλά και αμέριστη συμπαράσταση».

Αλέξης Τσίπρας:

«Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων Αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας.

Στις οικογένειές τους εκφράζω θερμά συλλυπητήρια, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους της Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.

Στην τραυματία Αρχιλοχία της Αεροπορίας Στρατού, εύχομαι ταχεία ανάρρωση».

Κυριάκος Μητσοτάκης (Νέα Δημοκρατία):

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στην τραυματία αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα. Ζητάω την ταχεία διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Οφείλουμε πολλά στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας που κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αυταπάρνηση και περηφάνια, με το αξιόμαχο και το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής τους, υπηρετούν την ειρήνη και την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατικής Συμπαράταξη):

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δυστύχημα του Σαρανταπόρου. Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζω τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ηθική μας συμπαράσταση στο ΓΕΣ».

ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των αξιωματικών του ελληνικού Στρατού, που με τραγικό τρόπο έφυγαν σήμερα από τη ζωή, από πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στην αρχιλοχία που τραυματίστηκε στο δυστύχημα».

Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι):

Να υποκλιθούμε στις οικογένειες των στελεχών του Στρατού που χάθηκαν στο Σαραντάπορο. Περιμένουμε όλοι το πόρισμα για τα αίτια.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) April 19, 2017

Photo: Kozanimedia.gr

The post Θλίψη για την τραγωδία στο Σαραντάπορο με 4 νεκρούς και 1 τραυματία | Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα