Θες να φτιάξεις τη διάθεσή σου; Άκου «στενάχωρη» μουσική

11:38 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Η μουσική επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία των ατόμων. Είναι γνωστό πως κάθε σημαντική στιγμή συνοδεύεται από μουσική, οι ταινίες αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον εξαιτίας της μουσικής τους επένδυσης. Επιπλέον η μουσική λειτουργεί ως θεραπευτικό μέσο για διάφορες ψυχικές ασθένειες.

Η έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα είδη της μουσική που επιτυγχάνουν την ψυχική ανάταση. Τα πειράματα έχουν ως στόχο την αναζήτηση των κατάλληλων ήχων και εντάσεων που θα προκαλέσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην

αρχή η έρευνα επικεντρώθηκε στην έντονη μουσική. Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν τα αναμενόμενα. Συχνά προκαλούσε εκνευρισμό και συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης. Τα αποτελέσματα επομένως απογοήτευσαν τους επιστήμονες.

Μια νέα έρευνα έδειξε πως η ήπια και καταθλιπτική μουσική φέρει βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης. Όταν η ψυχική υγεία του ατόμου είναι διαταραγμένη δρα αποτελεσματικότερα η μουσική που βρίσκεται στην ίδια ψυχολογική κατάσταση με αυτούς.

Αν και ακούγεται παράδοξο έχει λογική βάση. Τα άτομα εκτονώνονται και ταυτίζονται με την μουσική. Μετά από μερικές ώρες το άτομο έχει αποβάλει όλες τις αρνητικές σκέψεις και αντιμετωπίζει τις καταστάσεις διαφορετικά.

Βέβαια ακόμα και ένα άτομο που βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση ωφελείται από την ήπια μουσική. Η ένταση της ημέρας ξεπερνιέται με ένα καλό μουσικό κομμάτι. Ιδιαίτερα η κλασική μουσική συμβάλει στην ψυχική εξισορρόπηση και την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων.

Επομένως ξεκίνα να ακούς άριες! Τα θετικά συναισθήματα και η ευχαρίστηση θα σε πλημμυρίσουν. Τα έντονα κομμάτια απλά θα σε γεμίσου ένταση και νεύρα.

The post Θες να φτιάξεις τη διάθεσή σου; Άκου «στενάχωρη» μουσική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα