Παυλόπουλος προς Τουρκία: Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί

13:50 19/7/2017 - Πηγή: iPop

Προκαλεί η Τουρκία για άλλη μία φορά. Παραβίαση του ελληνική εναέριου χώρου πραγματοποιήθηκε από δύο τουρκικά Phantom. Ηχηρό το μήνυμα που στέλνει ο Παυλόπουλος για το περιστατικό.

Τα δύο αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συγκροτήματος των Φούρνων σε ύψος 8.900 ποδιών. Τα τουρκικά Phantom εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

Η παραβίαση του εναέριου χώρου έγινε σήμερα, Τετάρτη, στις 10 το πρωί. Στις 10:27 αποχώρησαν

από το FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω. Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα δύο τουρκικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έδωσε μια σκληρή και σαφή απάντηση σε αυτά τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, απαντώντας στις συνεχιζόμενες προκλήσεις, δήλωσε: «Η γενναιότητα δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις». Ζήτησε από την Τουρκία να εγκαταλείψει όλες αυτές τις μικρότητες και τις ενδείξεις ανασφάλειας. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εμπόδιο για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει την κυριαρχία στα εδάφη της.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας έγιναν από το Εθνικό Φυλάκιο Παναγιάς. Ο Παυλόπουλος εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου. Επιπλέον δήλωσε:

Κορυφώνεται αυτή η πορεία εδώ, στην Παναγιά, το σημείο στο οποίο χτυπά η καρδιά των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος δήλωσε την μεγάλη σημασία της ειρηνικής πολιτικής. Τόνισε την επιθυμία του για φιλικές σχέσεις με την γείτονα χώρα καθώς και την ελπίδα για ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να ικανοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

Αλλά οι προϋποθέσεις είναι πάντοτε συγκεκριμένες και δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Και οι προϋποθέσεις σημαίνουν ότι η Τουρκία σέβεται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ένα δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτηση, το οποίο εξαφανίζει τις γκρίζες ζώνες. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν. Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη. Και το έχει αποδείξει στην Ιστορία.

Σίγουρα κύριο μέλημα είναι η ειρήνη. Αλλά, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, θα υπερασπιστεί η χώρα τα σύνορά της ακόμα και με τη ζωή της. Θεωρεί αναίτιες αυτές τις προκλήσεις και απαράδεκτες. Η Ελλάδα θα προστατέψει την εδαφική της ακεραιότητα χωρίς να επηρεαστεί από τέτοιες μικρότητες.

The post Παυλόπουλος προς Τουρκία: Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα