Γνώρισε τη Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

10:10 15/10/2014 - Πηγή: iPop

Η νέα παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου έκανε την πρεμιέρα της το Σάββατο 11/10 και θα συνεχίσει τις παραστάσεις της μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του 2015.

Πρόκειται για μία παράσταση που μας ταξιδεύει στο παρελθόν της χώρας μας και μας καλεί να εξερευνήσουμε μία δύσκολη περίοδο. Η Σταματία, το γένος Αργυροπούλου είναι μια γυναίκα γεννημένη στην Αθήνα του ’30, από καλή οικογένεια αφού

είναι κόρη ανώτερου δημόσιου υπαλλήλου και έχει αρραβωνιαστεί λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει απομονωμένη στην αυλή του σπιτιού της καθώς, αρνείται να παρακολουθήσει τη ζωή που ξετυλίγεται και προχωρά δίπλα της. Βρίσκεται κολλημένη στα δικά της πιστεύω και ζει μόνο μέσα σε αυτά που η ίδια έχει επιλέξει. Κρίνει με τον δικό της τρόπο τι είναι ηθικό τι είναι σωστό με βάση τη θρησκεία και πράττει αναλόγως.

Έτσι, καταλήγει να έρθει σε ολική ρήξη με το οικογενειακό της περιβάλλον και όταν κάνει αναδρομή της ζωής της βλέπει πόσο μόνη έχει απομείνει. Η φιγούρα της άλλοτε είναι κωμική και άλλοτε μετατρέπεται σε βαθιά τραγική.

Είναι μια παράσταση που αξίζει να δεις για να αναλύσεις το γυναικείο ψυχισμό και να μπεις μέσα στο μυαλό μιας ιδιαίτερης παρουσίας. Τα σκηνικά της παράστασης και τα κουστούμια έχει επιμεληθεί η Μαγδαλινή Αυγερινού ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Info!

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου
Θέατρο Νέου Κόσμου
Χώρος: Δώμα
Ημέρες Παραστάσεων: Από Τετάρτη έως Κυριακή
Ώρα παραστάσεων: Τετάρτη έως Σάββατο 21:30, Κυριακή 19:00
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12Ευρώ, Φοιτητικό 10Ευρώ, Ανέργων 8 Ευρώ

The post Γνώρισε τη Σταματία, το γένος Αργυροπούλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα