Οι αναμάρτητοι ας μας φέρουν το λίθο εδώ

22:01 14/10/2014 - Πηγή: iPop

Στην σημερινή εποχή ο καθένας κρίνει. Έχει άποψη για τους γύρω του την οποία φυσικά γνωστοποιεί με κάθε μέσο που διαθέτει αλλά τις περισσότερες φορές είναι από διαστρεβλωμένη έως άσχετη. Όσοι κριτικάρουν τους γύρω τους είναι οι γνωστοί « αναμάρτητοι » που έζησαν τη ζωή τους σε ένα καλοσχηματισμένο πλαίσιο και ακολούθησαν κατά γράμμα τις συμβουλές των γονιών τους.

Τις περισσότερες φορές είναι οι μίζεροι άνθρωποι που συνεχίζουν να ζουν με λίγα όχι χρήματα αλλά συναισθήματα. Αυτοί που είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και τολμούν να ανασηκώσουν το βλέμμα μόνο όταν πρέπει να δείξουν με το

δάχτυλο κάποιον και να πουν : Πώς τόλμησε και φέρθηκε έτσι, πόσο ανήθικος μπορεί να είναι; Μιλούν για μία ηθική που αν είχαν την δυνατότητα θα αψηφούσαν και αυτοί, μια ηθική που επειδή δεν τολμούν να πατήσουν οι ίδιοι για να μην βγουν από το καλούπι τους και να τολμήσουν, την θεοποιούν.

Αλλά για ποια ηθική μιλάμε; Τι είναι ανήθικο; Να βγαίνεις, να διασκεδάζεις ή να ερωτεύεσαι ή να αγαπάς; Ανήθικο αν το καλοσκεφτείς είναι να μισείς, να θες να κάνεις κακό στους άλλους, να κουτσομπολεύεις και να κρίνεις κάτι που στην ουσία δε σε αφορά. Λες και ο δικός σου ο κόσμος θα αλλάξει αν «σώσεις» και όχι ουσιαστικά να τον σώσεις αλλά να πεις τόσα κακά από μίσος και μόνο για αυτόν και να τον πληγώσεις. Έτσι φτιάχνεις το δικό σου είναι καλύτερο και σαφώς πιο ηθικό από των γύρω σου. Ανασηκώνεις εσύ το βλέμμα και νιώθεις σπουδαίος ενώ στην ουσία είσαι απλά ανήμπορος.

Υπάρχει βέβαια και άλλη κατηγορία ανθρώπων αυτών που ειλικρινά είναι για να λυπάσαι. Είναι αυτοί που στη ζωή τους έχουν κάνει τα χειρότερα, και ξαφνικά μεταλλάχτηκαν σε Άγιοι. Τα χρόνια τους πέρασαν, ο κόσμος ξέχασε τα δικά τους και απλά ήρθε η ώρα αυτοί να εκδικηθούν και να βγάλουν τη συσσωρευμένη κακία των χρόνων. Αποφάσισαν να κρατήσουν το δείκτη ψηλά και να τον κουνούν με πάθος στους άλλους. Απλά με τους συγκεκριμένους ανθρώπους δεν χρειάζεται να ασχολείσθε καν, λίγο νιότη θέλουν να κλέψουν και λίγο προσοχή!

Στο 2014, όμως, ζούμε οπότε χαλάρωσε και σκέψου σωστά! Ξέρεις ποιος είναι αναμάρτητος στην εποχή μας; Αυτός που αγαπά με πάθος που ζει με τόλμη και αυτός που βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί όσους τον έχουν ανάγκη. Αυτός που χαμογελάει μέσα από την ψυχή του και φυσικά αυτός που ξαπλώνει το βράδυ στο κρεβάτι του και δε νιώθει τύψεις, αλλά ηρεμία και αγαλλίαση! Αυτός που νιώθει ότι σήμερα πριν κλείσει τα μάτια του έδωσε όσα περισσότερα είχε και πήρε όσα άξιζε.

Συμβουλή!

Πριν ανοίξεις το στόμα σου και αρχίζεις να κατακρίνεις τους άλλους (που δε επηρεάζει σε τίποτα ο τρόπος που ζουν τη δική σου ζωή) για σκέψου καλά, μήπως το κάνεις για να καλύψεις τα δικά σου «φάουλ» προς τη ζωή ή μήπως θα ήθελες τόσο πολύ να βρίσκεσαι εσύ στη θέση τους και να τολμάς εσύ όσα τολμούν και γι’αυτό καταβάθος τους μισείς και τους κρίνεις.

The post Οι αναμάρτητοι ας μας φέρουν το λίθο εδώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα