Γιατί πρέπει να συγχωρείς ακόμα κι αυτούς που δεν το αξίζουν

10:53 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Από όταν ήμασταν μικρά παιδιά, οι μεγαλύτεροι μας συμβούλευαν να συγχωρούμε. Να συγχωρήσουμε το παιδί που μας έσπασε το παιχνίδι, να συγχωρήσουμε το αγοράκι που ήρθε και μας χτύπησε χωρίς λόγο. Και φυσικά και αυτό το παιδί που ζητούσε συγγνώμη το έκανε μετά από προτροπή των γονιών του.

Στην ενήλικη ζωή όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κανείς δεν μας αναγκάζει να ζητήσουμε συγγνώμη, αλλά ούτε και να συγχωρήσουμε τον άλλον.

Εμείς, ωστόσο, σου λέμε πως πρέπει να συγχωρείς, ακόμα κι αυτούς που δεν το αξίζουν και μάλιστα σου έχουμε πολύ καλούς λόγους για να το κάνεις!

Σε βοηθά
να προχωρήσεις

Όταν αποδέχεσαι τη συγγνώμη του άλλου, δεν κρατάς κακία και τόσο αρνητικά συναισθήματα μέσα σου. Μπορείς να προχωρήσεις σκεπτόμενος τα ευχάριστα και όχι αυτά που σε πλήγωσαν. Μπορεί ο πόνος να μείνει, όμως ένα αίσθημα ανακούφισης θα σε γεμίσει.

Η συγχώρεση είναι για όλους

Όχι μόνο για εκείνους που ζήτησαν συγγνώμη. Διαφορετικά ποιο το νόημα της συγχώρεσης; Οι δυνατοί άνθρωποι συγχωρούν ακόμα κι όσους δεν το αξίζουν κι έτσι μπορούν να συνεχίζουν αντιμετωπίζοντας τις επόμενες προκλήσεις. Εάν μείνεις απλά σ’ αυτό που σε έκανε να πληγωθείς, τότε θα χάσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους.

Ανοίγεις τις πόρτες του μέλλοντος

Όταν αφήνεις πίσω σου στο παρελθόν, ανοίγεις την πόρτα του μέλλοντος. Εάν μείνεις προσκολλημένος στο παρελθόν, τότε πώς θα μπορέσεις να βιώσεις νέα συναισθήματα;

The post Γιατί πρέπει να συγχωρείς ακόμα κι αυτούς που δεν το αξίζουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα