«Καλές ειδήσεις απ’ την Ελλάδα»- Η αισιοδοξία του Ντομπρόβσκις και τα προβλήματα που βλέπει

09:33 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις όσον αφορά την Ελλάδα, ωστόσο, επανέλαβε τα προβλήματα που υπάρχουν και τους κινδύνους που αυτά ενέχουν.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έθεσε ως απαραίτητα προϋπόθεση για την ανάπτυξη στην χώρα μας τη συνέχισε των μεταρρυθμίσεων, ενώ εκτίμησε πως η Ελλάδα θα καταφέρει να φθάσει στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 0,5% του ΑΕΠ

το 2016.

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξή του πως «υπάρχουν καλές ειδήσεις» απ’ την Ελλάδα.

Στο δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος έτους άρχισε να αναπτύσσεται και πάλι. Αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Πιστεύουμε ότι το 2016 η Ελλάδα θα εκπληρώσει τον στόχο τού προϋπολογισμού, το πρωτογενές πλεόνασμα του 0,5% του ΑΕΠ της

Ωστόσο, ο κ. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε πως ένα απ’ τα προβλήματα που παραμένουν είναι η είσπραξη των φόρων. Όμως, όπως τόνισε, «παρέχουμε τεχνική βοήθεια».

Σχετικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως γίνονται προσπάθειες προκειμένου να παραμείνει το Ταμείο. «Εργαζόμαστε ώστε να παραμείνει. Περισσότερα θα ξέρουμε όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέxοντος προγράμματος, κάτι το οποίο θα γίνει αυτό το φθινόπωρο. Οι προγνώσεις όμως είναι δύσκολες. Η προηγούμενη αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου και παρατάθηκε έως τον Ιούνιο».

Τέλος, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στις δράσεις της Κομισιόν για ενίσχυση των επενδύσεων, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν μια καλή ιδέα η παροχή δανείων για την τόνωση των επενδύσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει, για τον ερχόμενο Μάρτιο, μια λευκή βίβλο με τα περαιτέρω βήματα για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Ένα μέρος θα αφορά τον Μηχανισμό Σταθερότητας. Μια δυνατότητα θα ήταν να δίνονται δάνεια για να τονωθούν οι επενδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να αποφεύγονται περιορισμοί στον δανεισμό οι οποίο αποδυναμώνουν την ανάπτυξη

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post «Καλές ειδήσεις απ’ την Ελλάδα»- Η αισιοδοξία του Ντομπρόβσκις και τα προβλήματα που βλέπει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα