Γιατί μπορεί να πάθεις τενοντίτιδα;

18:33 13/10/2014 - Πηγή: iPop

Οι τένοντες είναι οι ινώδεις ιστοί που ενώνουν τους μύες με τα οστά σου. Μιλώντας, λοιπόν, για τενοντίτιδα κάνουμε λόγο για την πάθηση που δημιουργείται μεταξύ του τένοντα και του μυ και συνήθως έχει να κάνει από έναν απλό τραυματισμό μέχρι μία οξεία και βαριά φλεγμονή.

Συνήθως τενοντίτιδα παθαίνεις όταν o μυς δουλεύει περισσότερο από το φυσιολογικό, δηλαδή υπερλειτουργεί. Τότε, ο τένοντας κουράζεται και δημιουργείται στο συγκεκριμένο

σημείο φλεγμονή. Τα άτομα, λοιπόν, που ξεκινούν ένα πρόγραμμα γυμναστικής και αυξάνουν το επίπεδο της άσκησής τους απότομα, αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα της συγκεκριμένης ασθένειας. Ο τένοντας αδυνατεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και η κατάχρηση του οδηγεί σε έντονους πόνους.

Η τενοντίτιδα βέβαια στις μέρες μας εμφανίζεται ακόμα πιο συχνά απ’ότι στο παρελθόν και σε αυτό συμβάλει εισβολή των ηλεκτρονικών υπολογιστών στη ζωή αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η καθιστική ζωή αδυνατεί και αποδυναμώνει τους τένοντας. Τους κάνει να χάνουν την ελαστικότητά τους και να τεμπελιάζουν. Με τα χρόνια το πρόβλημα επιδεινώνεται και το κορμί επιβαρύνεται.

Μια άλλη, όμως, αιτία που φέρνει στη ζωή μας την τενοντίτιδα είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος. Με την ακινησία ή την υπερβολική κίνηση η αιμάτωση δεν γίνεται σωστά και έτσι παρατηρούμε ότι σε μερικά σημεία των τενόντων παρατηρούνται βλάβες.

The post Γιατί μπορεί να πάθεις τενοντίτιδα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα