H Carmen της Θεσσαλονίκης

17:03 13/10/2014 - Πηγή: iPop

Το μυθιστόρημα του Prosper Μérimée, Carmen, το οποίο γράφτηκε το 1845, δεν έχει πάψει να εμπνέει τους καλλιτέχνες αλλά και να μαγεύει το κοινό. Έτσι, H Carmen ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη

Στην παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, των 49ων Δημητρίων και της Trondheim Symfoniorkester, τα σκηνικά και τα κοστούμια ακολουθούν το δυισμό του ιδανικού κόσμου της πρεμιέρας της Κωμικής Όπερας και της σύγχρονης ανάγνωσης της ιστορίας του Μπιζέ. Η Carmen

μπορεί να είναι μια σύγχρονη, ρεαλιστική ιστορία και μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα αφήγημα όπερας με ψεύτικα χαμόγελα και μουστάκια σχεδιασμένα με μολύβι. Η συγκεκριμένη παραγωγή προσπαθεί να παρουσιάσει και τους δύο αυτούς κόσμους: τον κόσμο-καρτ ποστάλ της Micaela, του Don Jose και της μητέρας του, και το περιβάλλον του πραγματικά φτωχού κοριτσιού: Φαβέλα, Καταυλισμός Ρομά, Παραγκούπολη. Μπορούν να αναμειχθούν; Το όνειρο της Κάρμεν είναι να μπει στον κόσμο της αστικής τάξης χάρη στο γάμο της με τον Escamillo και o Don Jose μπαίνει στον κόσμο χωρίς αξίες αλλά με ελευθερία.

Tην μοναδική αυτή παραγωγή θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης σε τρεις παραστάσεις στις 12, 15 και 17 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο κτίριο Μ1.

Ταυτότητα παράστασης:

Λίζα Ξανθοπούλου Μουσική Διεύθυνση (12 & 17.10)

Χάρης Ηλιάδης Μουσική Διεύθυνση (15.10)

Michal Znaniecki Σκηνοθεσία

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης «Μαίρης Κωνσταντινίδου»

Παιδική Χορωδία «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης»

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Κάρμεν Μαρισία Παπαλεξίου

Δον Χοσέ Δημήτρης Πακσόγλου

Μικαέλα Σιρανούς Τσαλικιάν

Εσκαμίγιο Adrian Timpau

Φρασκίτα Νίνα Κουφοχρήστου

Μερσέντες Σταματία Μολλούδη

Ντανκάιρε Δημήτρης Καρολίδης

Ρεμεντάδο Κώστας Ζαμπούνης

Θουνίγια Κώστας Ντότσικας

Μοράλες Κωστής Ρασιδάκις

Ο Michał Znaniecki, σκηνοθέτης, συγγραφέας, αλλά και designer, γεννήθηκε στην Βαρσοβία, όπου σπούδασε στην Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Τελειοποίησε τις σπουδές του στις Βρυξέλλες και το Μιλάνο. Ειδικευόμενος στη σκηνοθεσία όπερας σκηνοθέτησε έργα των: Verdi, Donizetti, Orefice, Haydn, Mozart, Rossini, Pergolesi, Moniuszko, Strauss, Berlioz, Monteverdi, κ.ά.

Info!

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία

Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο κτίριο Μ1

Τιμές εισιτηρίων: 20, 30, 40 και 10€ (μαθητικά- φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Τηλ. 2310895800

Ημέρες: Τετάρτη 15 και Παρασκευή 17 Οκτωβρίου

Ώρα: 19:30

The post H Carmen της Θεσσαλονίκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα