Γι αυτό το ISIS χρησιμοποιεί παιδιά στα videos του

18:07 4/1/2016 - Πηγή: iPop

«Αυτός και μόνο, ο οποίος κατέχει τη νεολαία, κερδίζει το μέλλον» είχε πει ο Χίτλερ και πρακτικά όριζε το σχέδιό του για την δημιουργία του Τρίτου Ράιχ. Ευτυχώς, αυτή η μαύρη στιγμή της ιστορίας νικήθηκε, αλλά οι πρόσφατες σκηνές από τα videos τα οποία δείχνουν ότι το ISIS χρησιμοποιεί παιδιά αποδεικνύει πως συνεχίζουν να ελέγχουν και να χειραγωγούν τις αθώες ψυχές των παιδιών στις εμπόλεμες ζώνες.

Το ISIS δημοσίευσε ακόμα ένα

προπαγανδιστικό video μ” ένα παιδί στρατιώτη να λέει: “Θα σκοτώσουμε τους kuffar (αυτούς που δεν πιστεύουν) εδώ”.

Τα παιδιά χρησιμοποιούνται στα προπαγανιστιστικά videos καθώς έχουν υπολογίσημη ψυχολογική αξία. Στόχος είναι να ενδυναμώσουν τον φόβο σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την παρουσίαση μίας εικόνας στον κόσμο η οποία θα λέει ότι πρόκειται για ένα ισχυρό και πλήρως λειτουργικό κράτος, το οποίο τροφοδοτεί έναν πόλεμο πολλών γενεών.

Επιπλέον, η χρήση των ανηλίκων τραβάει την επιπλέον προσοχή των Μέσων Ενημέρωσης, παρέχοντάς στο ISIS μια πλατφόρμα για να μοιραστεί την ιδεολογία του.

Η χρήση τους εξασφαλίζει επίσης την πρόσληψη επιπλέον παιδιών. Τα παιδιά τα οποία βλέπουν αυτά τα videos θέλουν να μπουν και αυτά σ” αυτή την ομάδα.

Το μέλλον οποιουδήποτε κράτους έγκειται στη νέα γενιά. Σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά είναι πιο εύκολα να κατηχηθούν, μπορεί κάποιος πιο γρήγορανα τα πείσει να δεσμευτούν και να αποδείξουν την αμέριστη πίστη τους. Το ISIS ελπίζει να εξασφαλίσει το μέλλον του περνώντας την ιδεολογία του στους στρατιώτες του όταν ακόμα είναι μικρά παιδιά. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει με το όραμα του ISIS και, ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να θεωρούν ότι οι πρακτικές είναι φυσιολογικές, καθώς είναι το μόνο που θα έχουν γνωρίσει.

Τα παιδιά διδάσκονται ειδικές δεξιότητες στα στρατόπεδα εκπαίδευσης του χαλιφάτου και τα σχολεία του ISIS και στη συνέχεια κατανέμονται σε εξειδικευμένους ρόλους και τους σταθμούς.

Τα αγόρια εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές δεξιότητες, μαθαίνουν πώς να πολεμήσουν στη μάχη στην πρώτη γραμμή, διδάσκονται πως να κατασκευάσουν εκρηκτικά, καθοδηγούνται να γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές και τους δίνονται εντολές να κατασκοπεύσουν όσους δεν συμμορφώνονται με τις πρακτικές του ISIS και να ενημερώσουν τους ανώτερους τους. Παράλληλα, τα αγόρια, είναι εκπαιδευμένα στην εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας και, σε περίπτωση επίθεσης, είναι αναγκασμένα να φορούν γιλέκα αυτοκτονίας κατά την άσκηση άλλων ρόλων. Επιπλέον, στα κέντρα εκπαίδευσης εκπληρώνουν το ρόλο των δημίων, για όσους έχει διατάξει το ISIS να εκτελεστούν καθώς δεν συμμορφώνονταν με τις εντολές τους. Αυτό άλλωστε έγινε γνωστό μέσα από video του ISIS όπου παιδιά πυροβολούν 25 στρατιώτες στο κεφάλι.

Τα κορίτσια δέχονται κατ” οίκον εκπαίδευση, κατά την οποία δέχονται οδηγίες για το πώς να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των τζιχαντιστών συζύγων τους, πώς να μεγαλώσουν την επόμενη γενιά των τζιχαντιστών μαχητών και πώς να διατηρήσουν ένα νοικοκυριό.

Λόγω των πολλαπλών ρόλων που εκτελούν τα παιδιά, παράλληλα με την άμεση διαθεσιμότητα τους στις περισσότερες ζώνες μάχης, θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την τέχνη του πολέμου και μια εκμεταλλεύσιμη πηγή σχεδόν απεριόριστης προσφοράς.

The post Γι αυτό το ISIS χρησιμοποιεί παιδιά στα videos του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα