Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο για το ασφαλιστικό που έδωσε ο Κατρούγκαλος στους πολιτικούς αρχηγούς

16:33 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Η ημέρα των αποκαλύψεων για το ασφαλιστικό έφτασε και οι αντιδράσεις, από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, άρχισαν από το πρωί της Δευτέρας να πέφτουν βροχή.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό;

Όπως τονίζεται θα γίνει μείωση η οποία θα αγγίζει το 15% στις συντάξεις που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 750 Ευρώ.

Αναλυτικά τι προβλέπει το κλιμακωτό ποσοστό αναπλήρωσης:

Από 0-15 χρόνια συντελεστή 0,80% για κάθε έτοςΑπό 15- 18 χρόνια συντελεστή 0,92% για κάθε έτοςΑπό 18-21 χρόνια συντελεστή 1,04% για κάθε έτοςΑπό 21- 24 συντελεστή 1,16% για κάθε έτοςΣημείωση!

Στα

40 χρόνια ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης θα φτάνει το 60% της σύνταξης.

Ποια είναι τα τρία βασικά σημεία του ασφαλιστικού;η προστασία των κύριων συντάξεωνη μείωση των επικουρικώνοι εναλλακτικές προτάσεις για έσοδα.

Από το πρωί ο υπουργός Εργασίας επισκέπτεται από το πρωί τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημερώνει για το νομοσχέδιο.

Ο μόνος που δεν θα έχει συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος είναι βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Πώς αντέδρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την επίσκεψη του κ. Κατρούγκαλου;Νέα Δημοκρατία:

Την αντίθεση του στη μείωση των συντάξεων έδειξε ο κ. Πλακιωτάκης μετά την συνάντηση που είχε με τον κ.Κατρούγκαλο. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι συνεχώς ψάχνει για συναίνεση.

Τι ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης;

Η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό οδηγεί σε μείωση των κύριων συντάξεων.

Και ξεκαθάρισε μιλώντας για την Νέα Δημοκρατία:

Η Νέα Δημοκρατία είναι εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ενώ έπειτα συμπλήρωσε:

«Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. Καταλαβαίνετε, ότι ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι μία συναίνεση στο λάθος.

Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων.

Όμως, ο κ. Τσίπρας τι ψάχνει; Ο κ. Τσίπρας ψάχνει ουσιαστικά μία υιοθέτηση των δικών του απόψεων από όλα τα πολιτικά κόμματα, που καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει εφικτό».

ΠΑΣΟΚ:

Και το ΠΑΣΟΚ αρνείται να πει ναι στην μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών τόνισε η Φώφη Γεννηματά μετά την συνάντηση που είχε με τον Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τι είπε η κα Γεννηματά;

«Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού.

Λέμε όχι στην μείωση των συντάξεων, στην αύξηση των εισφορών που υπονομεύει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, λέμε ναι στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Ας φροντίσουν να αξιοποιήσουν αυτή την στάση μας».

ΚΚΕ:

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία του ασφαλιστικού τόνισε σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον κ. Κατρούγκαλο, ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, οι ανησυχίες του με την έλευση του νέου έτους έχουν μεγαλώσει και σημείωσε αναφερόμενος στο τι πρέπει να συμβεί τώρα:

Αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται καμία επανάπαυση από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όχι μόνο από τους συνταξιούχους, όσους βρίσκονται σήμερα στη σύνταξη ή όσους ετοιμάζονται, αλλά συνολικά από όλο τον ελληνικό λαό.

Και εξήγησε:

«Πλήττει όλα τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων, που θα βρεθούν αύριο και θα χρειαστούν τη σύνταξή τους και που χρειάζονται και σήμερα ακόμα την ιατρική φαρμακευτική περίθαλψη, την υγεία, γιατί το σύστημα αυτό αφορά όλο το πλέγμα αυτών των ζητημάτων».

Πριν κλείσει τις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση:

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, δυστυχώς χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τους προκατόχους της, όλα αυτά δηλαδή που ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τις συντάξεις και συνολικά το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, εν ονόματι της βιωσιμότητας και όλα αυτά που έχουμε γνωρίσει κατά διαστήματα».

Και τέλος είπε πως:

Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις και μέσα στη βουλή, για να μην έρθει ένα τέτοιο νομοσχέδιο και βεβαίως να καταψηφιστεί.

Ποτάμι:

Αν και ο κ. Θεοδωράκης δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον κ. Κατρούγκαλο σε σχετική του επιτέθηκε μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ευθεία επίθεση στον Κατρούγκαλο εξαπέλυσε o Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έδειξε παράλληλα την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναζητήσει συναίνεση για το ασφαλιστικό και τονίζοντας πως: «οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας είναι για τους φωτογράφους».

Στη συνέχεια μέσω ανάρτησης που έκανε στο διαδίκτυο τόνισε πως: «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων της Κυβέρνησης».

Ένωση Κεντρώων:

Δεν προτίθεται να ψηφίσει το ασφαλιστικό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση του με τον κ. Κατρούγκαλο, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τι είπε ο κ. Λεβέντης;

Δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος.

Εξήγησε επίσης, αναφερόμενος στις συντάξεις: «Την ίδια ώρα που υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι και αγρότες με 300 ευρώ το μήνα και συνταξιούχοι να παίρνουν αυτά τα ποσά. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλαπλές συντάξεις της τάξεως των 3.000 ευρώ ή κύριες συντάξεις των 2.200 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρόταση θα δοθεί στους Θεσμούς αύριο, Τρίτη.

Ο Κατρούγκαλος θα έχει επαφές με ομολόγους του στο Βερολίνο στις 8-10 Ιανουαρίου αλλά και στο Παρίσι 14-16 του ίδιου μήνα.

Επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ρωμανιάς

Με αφορμή το ασφαλιστικό επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Τι είπε ο κ. Ρωμανίας;

Τόνισε πως το ασφαλιστικό είναι μια μια μυθολογία που πρέπει να ξεκαθαριστεί και συμπλήρωσε:

Δεν υπάρχει θέμα νέου βιώσιμου ασφαλιστικού, δηλαδή μια προοπτική ότι σε περίοδο 20-25 χρόνων οι συντάξεις θα μπορούν να πληρώνονται κανονικά χωρίς παρεμβάσεις.

Και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αφαιρέσει 2,25 δισ. ευρώ από το συνταξιοδοτικό σύστημα και αντί να το κάνει με άμεσες περικοπές, το κάνει με αύξηση των εισφορών.

The post Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο για το ασφαλιστικό που έδωσε ο Κατρούγκαλος στους πολιτικούς αρχηγούς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα