Γι αυτό μελανιάζεις τόσο εύκολα!

18:32 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Αν τρακάρεις με την γωνία από το τραπεζάκι του σαλονιού και μελανιάσεις είναι λογικό. Αν όμως σε ακουμπάει κάποιος λίγο πιο έντονα –δεν λέμε να σε τσιμπήσει και να αισθανθείς πως θα σου κόψει κομμάτι- και μελανιάζεις είναι λόγος για να πας να κάνεις εξετάσεις. Πριν φτάσεις, όμως, στο ιατρείο, διάβασε παρακάτω καθώς, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε μερικούς από τους λόγους για τους οποίους μελανιάζεις τόσο εύκολα.

Έχεις λεπτή επιδερμίδα

Οι μελανιές δημιουργούνται όταν οι φλέβες στο σημείο που χτύπησες τραυματίζονται και δημιουργείται αιμάτωμα σ εκείνη τη περιοχή. Αν η επιδερμίδα σου έχει χάσει

το κολλαγόνο της, εξαιτίας του ότι μεγαλώνεις, είναι πιο πιθανό να μελανιάζεις ευκολότερα!

Έχεις ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα σου κάτω από τον ήλιο

Οι επιδερμίδες που είναι ταλαιπωρημένες από τις ακτίνες UV χάνουν την ελαστικότητα τους και την αντοχή τους κι αυτό μπορεί ν οδηγήσει σε ευκολότερη εμφάνιση μελανιών.

Ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή

Ασπίρινη, στεροειδή και φυσικά τα αντιπηκτικά φάρμακα δυσκολεύουν την πήξη του αίματος, με αποτέλεσμα ακόμα και ένα ελαφρύ χτύπημα να δημιουργήσει αιμορραγία κάτω από το δέρμα για μεγαλύτερο διάστημα από το κανονικό και να μελανιάσει η περιοχή.

Σηκώνεις βάρη

Ακόμα και αν δεν σηκώνεις μεγάλο βάρος, το σήκωμα βαρων δημιουργεί μικροσκοπικά δάκρυα στους μύες οι οποίες φαίνονται σαν μελανιές.

Είναι κληρονομικό

Μαμά, μπαμπά, σας ευχαριστώ! Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πιθανότητα για το ότι μελανιάζεις τόσο εύκολα. Αν η μαμά σου μελανιάζει εύκολα πιθανότατα θα παθαίνεις και εσύ το ίδιο… τρέχει στο αίμα σου….!

Είσαι χλωμός

Στην πραγματικότητα οι χλωμές επιδερμίδες δεν είναι πιο επιρρεπείς στους μώλωπες. Απλά ακόμα και ο παραμικρός αποχρωματισμός είναι πιο έντονος από ότι στις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Έχεις μια υποβόσκουσα ασθένεια

Είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά μερικές φορές η τάση του να μελανιάζεις εύκολα μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας διαταραχής της πήξης του αίματος ή ακόμα και λευχαιμίας αν και θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα περίεργα συμπτώματα. Καλό θα ήταν πάντως να μιλήσεις με έναν γιατρό!

The post Γι αυτό μελανιάζεις τόσο εύκολα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα