Τι τρέχει με την Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο;

15:45 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Ένα από τα πιο καυτά θέματα παγκοσμίως, με το μεγάλο ερώτημα για όσους δεν γνωρίζουν ιστορία. Τι τρέχει με την Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο;

Μην πούμε ψέμματα, καθώς πολλοί δεν ξέραμε για την ιστορία της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι μέρος της δικής μας ιστορίας, αλλά της παγκόσμιας. Από την στιγμή που δεν έχεις ασχοληθεί ειδικά μ” αυτό το κομμάτι, τότε λογικό είναι να μην γνωρίζεις.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται δύο τεράστιες καμπάνιες, οι οποίες αφορούν το ζήτημα της παραμονής ή όχι της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ένα στρατόπεδο,

λοιπόν, είναι το «Yes», το οποίο ηγείται ο Alex Salmond και μάχεται για να γίνει η Σκωτία ανεξάρτητο κράτος. Από την άλλη πλευρά, είναι η καμπάνια του «BetterTogether», η οποία υπερασπίζεται τη θέση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μάχη θα κριθεί στις κάλπες, καθώς οι πολίτες της Σκωτίας, θα κληθούν να ψηφίσουν και να δηλώσουν την θέση τους, για το αν θέλουν την παραμονή ή την έξοδο της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Προς το παρόν, το προβάδισμα έχει το «Yes», αλλά τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος και όχι στις δημοσκοπήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να μάθετε όλη την ιστορία μέσα σε πέντε λεπτά, δείτε το παρακάτω υπερβολικά αναλυτικά επεξηγηματικό βίντεο.

The post Τι τρέχει με την Σκωτία και το Ηνωμένο Βασίλειο; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα