Γεροβασίλη: Η αντιπολίτευση να σταματήσει να προκαλεί αστάθεια σε κρίσιμες στιγμές

16:06 13/3/2017 - Πηγή: iPop

Η αντιπολίτευση να σταματήσει να προκαλεί αστάθεια σε κρίσιμες στιγμές ζήτησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη και παράλληλα τόνισε πως πρέπει «να δούμε ποιες είναι οι προσπάθειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεγάλο στόχο να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης με αφορμή τα μέτρα και τα αντίμετρα άφησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στoν ρ/σ Παραπολιτικά FM και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο υπογραμμίζοντας πως ο ρόλος

συνολικά της αντιπολίτευσης και, κυρίως, της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να είναι αποσταθεροποιητικός.

Η στάση μας απέναντι στα κόμματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι να γίνουν χρήσιμοι και να μην κάνουν κινήσεις που σε κρίσιμες στιγμές προκαλούν αστάθεια. Η αντιπολίτευση οφείλει να παίζει ένα χρήσιμο ρόλο. Να δούμε και ποιες προσπάθειες κάνει στο μεγάλο στόχο τού να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης η κα Γεροβασίλη εμφανίστηκε αισιόδοξη οτι θα κλείσει μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου ενώ υπογράμμισε πως για την κυβέρνηση είναι εξίσου σημαντικά τα θέματα που αφορούν τις ομαδικές απολύσεις και την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και επέκρινε τη στάση ουδετερότητας που κρατούν οι ευρωπαίοι εταίροι.

Προφανώς για εμάς είναι από τα πολύ σημαντικά σημεία της συμφωνίας τα εργασιακά. Δεν είναι δυνατόν και για αυτό ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους –και όχι από το ΔΝΤ για το οποίο τα εργασιακά αποτελούν ιδεολογικό πρόταγμα– να εμπλακούν πιο ενεργά. Είναι παραλογισμός, όταν η Ευρώπη έχει κάνει έστω αυτά τα βήματα στα εργασιακά, να οπισθοχωρήσει

«Εάν έβλεπαν (οι Ευρωπαίοι εταίροι) με τον ίδιο τρόπο και αυτό το αίτημα του ΔΝΤ, θα ήμασταν σε καλύτερο δρόμο», υπογράμμισε η ίδια σχολιάζοντας την επιμονή του Ταμείου στο θέμα απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείσα για τις καθυστερήσεις απάντησε: «Τα χρονικά περιθώρια δεν είναι άπειρα ωστόσο υπάρχουν για να διαπραγματευτούμε το καλύτερο για τα ελληνικά συμφέροντα. Και εμείς θα θέλαμε να είχαμε κλείσει νωρίτερα την αξιολόγηση, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο χρονικό αλλά και τι θα συμφωνηθεί». Όπως υπογράμμισε: «θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και θα το κάνουμε, υπάρχουν συγκλίσεις άλλωστε δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά και η Ευρώπη συνολικά δεν θέλει να δημιουργείται αστάθεια».

Για την φημολογούμενη ένταση μεταξύ Κυβέρνησης και Ευκλείδη Τσακαλώτου η Υπουργός σχολίασε: «Κάθε φορά η διαπραγματευτική γραμμή αποφασίζεται συνολικά και κανείς δεν κάνει αυτό που σκέφτεται ο ίδιος» συμπληρώνοντας πως ο διάλογος είναι πάντα ζωντανός και στο τραπέζι ακούγονται πολλές απόψεις». Καταλήγοντας στην τοποθέτηση της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε χαρακτηριστικά: «δεν έχω διαπιστώσει ακόμα και από τις δηλώσεις των ιδίων να έχει υπάρχει κρίση, πιθανότατα αυτή η κρίση εφευρέθηκε».

The post Γεροβασίλη: Η αντιπολίτευση να σταματήσει να προκαλεί αστάθεια σε κρίσιμες στιγμές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεροβασίλη,gerovasili