Γεννηματά: Επιτέλους κυβερνήστε ή αποχωρήστε

22:43 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Για τις τηλεοπτικές άδειες τοποθετήθηκε μετά τον Σ. Θεοδωράκη η Φώφη Γεννηματά. Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα πως έχει καταπιεί όλες τις υποσχέσεις του, ενώ τόνισε πως «θέλουμε να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά υπάρχει μόνο ένας τρόπος, ο συνταγματικά προβλεπόμενος».

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Θέλω να εκφράσω την βαθιά θλίψη προς τις οικογένειες των

τριών αξιωματούχων.

Καθαρές κουβέντες μ’ αυτή την τροπολογία επιδιώκεται να ρίξετε στάχτη στα μάτια. Μ’ ένα πυροτέχνημα. Με τους αγρότες θα ασχολούμαστε; Με τους ανέργους; Με το κίνημα της γραβάτας; Με το Μνημόνιο σας; Με την αγωνία για την παραμονή της χώρας στη Σένγκεν; Εδώ έχουμε τη μητέρα των μαχών, να χτυπηθεί υποτίθεται η διαπλοκή.

Πλήττετε τους θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας. Γιατί φοβάστε τόσο; Επειδή είναι αλήθεια ότι έχετε καταπιεί όλες τις υποσχέσεις σας; Η κοινωνική και πολιτική σας απομόνωση σας οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού.

Μην υποκρίνεστε ότι αντιμετωπίζετε το πρόβλημα. Αν οικονομικά συμφέροντα καθορίζουν την πολιτική σκηνή της χώρας πάρτε οικονομικά μέτρα εναντίων τους.

Θέλουμε να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά υπάρχει μόνο ένας τρόπος, ο συνταγματικά προβλεπόμενος.

Αυτό που επιχειρεί η Κυβέρνηση είναι προωτοφανές. Από αυτό το βήμα σας θυμάται ο λαός ένα χρόνο πριν, σχεδόν δακρυσμένο να αναφωνείτε πως είστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος. Το τι κάνατε μέχρι τώρα μπορούμε να σας το θυμίσουμε αλλά αυτό που κάνετε τώρα δεν έχει προηγούμενο. Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε για όσα θα ακολουθήσουν γιατί θα εκθέσουν εσάς και την χώρα γιατί θα κάνετε μόνο μία τρύπα στο νερό.

Δεν πρόκειται να γίνουν όσα λέτε ακόμα καν περάσει η διάταξη γιατί δεν θα σας αφήσουν τα ευρωπαϊκά όργανα.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και τα αδιέξοδα είναι παντού, τώρα αναζητάτε τους βαρβάρους γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορείτε να επιβιώσετε.

Δεν σας ενδιαφέρει η ρύθμιση του τοπίου επιχειρείτε με τρόπο άκομψο και άτεχνο να παρέμβετε σ ένα ευαίσθητο τοπίο. Προσπαθείτε να διαμορφώσετε ένα τοπίο που θα ελέγχετε από εσάς. Από πού προκύπτει ο αριθμός; Γιατί 4 όχι 5 ή 1 που θα ήταν πιο ελεγχόμενη;

Πόσους ανθρώπους θα στείλετε σπίτια τους; Το μόνο που θα πετύχετε είναι ο δρόμος μεγαλύτερης αταξίας. Είναι λυπηρό αυτό το κατάντημα.

Μπροστά στην ανησυχία μίας επικείμενης κατάρρευσης προσπαθείτε να αποφύγετε τον πνιγμό και πιάνεστε από τα μαλλιά σας, τα δικά μας και της κοινωνίας

Πάρτε πίσω αυτό το νομικό εξάμβλωμα και ελάτε στο τραπέζι των συνομιλιών.

Συνέλθετε γιατί υπάρχει ακόμα χρόνος να μην εκθέσετε την χώρα και την υστεροφημία.

Επιτέλους κυβερνήστε ή αποχωρήστε».

Για το ΝΑΤΟ και την προσφυγική κρίση:

«Είναι σημαντικό η χώρα να μην είναι μόνη απέναντι σ αυτό το ζήτημα με μία Ε.Ε. που καθυστερεί να πάρει αποφάσεις και προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την Ελλάδα. είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ και έχουμε λόγο. Το θέμα είναι ευαίσθητο γι’ αυτό ζητούμε άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για το επιχειρησιακό πλάνο από τον Υπ. Άμυνας και τον Πρωθυπουργό.

Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σ’ όλους τους τόνους και τα επίπεδα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ ως προκάλυμμα για να καταγράψει τις μονομερείς διεκδικήσεις της».

Photo: ©INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

The post Γεννηματά: Επιτέλους κυβερνήστε ή αποχωρήστε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα