Αυτά είναι τα χρέη των καναλιών σύμφωνα με τον Τ. Αλεξιάδη

20:13 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Στοιχεία σχετικά με τα χρέη από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων προς τα κανάλια κατέθεσε ο Τ. Αλεξιάδης στην Βουλή κατά την συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Επειδή υπήρξε αμφισβήτηση για το ποιους αφορούν τα χρέη για τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων και για τα θέματα των προστίμων του ΕΣΡ και υπήρξε ανακοίνωση της Ένωσης σύμφωνα με τα οποία αυτά δεν αφορούν τα μεγάλα κανάλια των Αθηνών

αλλά την Περιφέρεια, σας καταθέτω το απαντητικό έγγραφο της ΓΓΔΕ. Σύμφωνα με αυτό: Τα στοιχεία φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων στο σύνολο της Αττικής είναι 18.086.000 ευρώ. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα είναι 181.000 ευρώ. Τα στοιχεία προστίμων ΕΣΡ από τα 7 εκ. συνολικά τα 4.800.000 ευρώ είναι στην Αττική», ήταν τα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:

‘Αρα ας σταματήσουν κάποιοι που προσπαθούν να κρυφτούν. Τα στοιχεία είναι δεδομένα, τα χρέη των καναλιών είναι δεδομένα και αν κάποιους δεν τους βολεύουν τα νούμερα η λύση δεν είναι να μάθουμε εμείς άλλη αριθμητική. Η πραγματικότητα είναι αυτή και πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική πολιτική σύγκρουση, το περιεχόμενο της οποίας η κυβέρνηση καταλαβαίνει πολύ καλά και θα τη βγάλει πέρα

Τέλος, σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση για τις ΠΝΠ, τόνισε πως με άλλη ΠΝΠ της 31ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ΠΝΠ «Τον φόρο των τηλεοπτικών διαφημίσεων του Μνημονίου του 2010, η τότε ανεξάρτητη ΓΓΔΕ, με συγκεκριμένους επικεφαλής, έφερνε διατάξεις εδώ και παρέπεμπε την εφαρμογή τους ένα χρόνο μετά. Στερούσατε εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο από τον φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων».

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αυτά είναι τα χρέη των καναλιών σύμφωνα με τον Τ. Αλεξιάδη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα