Φρούριο και το Άγιο Όρος για τον Βλ. Πούτιν- Τα πάντα αίτημα για την υποδοχή του

10:45 28/5/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την Αθήνα σε φρούριο έχει μετατραπεί και το Άγιο Όρος λόγω της επίσκεψης του Βλ. Πούτιν. Σε ισχύ την ίδια στιγμή βρίσκονται κυκλοφορίες ρυθμίσεις στην Αττική μέχρι να την αποχαιρετήσει ο Ρώσος Πρόεδρος.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή μετέβη στο Άγιο Όρος και ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του στην Αθήνα

ο Ρώσος Πρόεδρος αναχωρεί για το Άγιο Όρος και η Αθωνική πολιτεία έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για να τον καλωσορίσει.

Ο Βλ. Πούτιν φτάνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να φτάσει στο Άγιο Όρος το μεσημέρι του Σαββάτου και θα παραμείνει στις Καρυές για περίπου μιάμιση ώρα. Εν συνεχεία θα μεταβεί στον Ναό του Πρωτάτου όπου και θα του γίνει η επίσημη υποδοχή, με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα:

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αναχώρηση Πούτιν για το Άγιον Όρος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την διαδρομή του Πούτιν από το Καβούρι όπου και διαμένει μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Βλ. Πούτιν θα έχει φτάσει στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Οι υποσχέσεις που έδωσε:

Με επενδυτική διάθεση ήρθε ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ελλάδα, κάτι που αποδείχθηκε και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για τη συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, τις επενδύσεις στις οποίες στοχεύουν ενώ έκαναν ιδιαίτερη νύξη και στο ζήτημα του τουρισμού, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως είναι ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει πως εάν λυθεί το ζήτημα των θεωρήσεων θα έρθουν 3 εκατομμύρια Ρώσοι στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η επίσκεψη του Β. Πούτιν γίνεται σε μια στιγμή που σταματά η αβεβαιότητα στη χώρα μας και γυρίζει σελίδα, ενώ έκανε λόγο για τις δυνατότητες επενδύσεων σε μια σειρά από τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό τονίσαμε τη σημασία των μνημονίων που υπεγράφησαν και τη συμφωνία διαπεριφερειακής συνεργασίας.

«Μαζί με τον πρόεδρο Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Τσίπρα είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες», είπε απ’ την πλευρά του ξεκινώντας ο Β. Πούτιν.

«Παρ’ όλες τις αρνητικές επιδράσεις, οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεργασίας συνεχίζουν να καταγράφουν θετική τάση», πρόσθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος κι έκανε λόγο ότι το 2016 είναι η χρονιά των σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας.

Όσον αφορά τις συνομιλίες που έγιναν στα πλαίσια της επίσκεψής του για συνεργασία των δύο χωρών, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε: «Ο τζίρος από το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια. Συζητήσαμε τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, εξήγησε, προαναγγέλοντας ότι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί μεικτή σύνοδος διυπουργικής συνεργασίας».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Φρούριο και το Άγιο Όρος για τον Βλ. Πούτιν- Τα πάντα αίτημα για την υποδοχή του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα