Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος – Το πρόγραμμα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

10:39 28/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας επισκέπτεται το Σάββατο το Άγιο Όρος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επίσκεψη θα είναι ολιγόωρη. Ο κ. Πούτιν θα προσκυνήσει στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Μονή Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Στην διοικητική πρωτεύουσα της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας έχουν ήδη μεταβεί δεκάδες μέλη των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας και έχουν προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο στα κτίρια, όσο και στις υποδομές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι

τα σημεία στα οποία θα περπατήσει και θα επισκεφθεί ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ασφαλή.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, ακόμα και την Τουρκία βρίσκονται στο Άγιο Όρος για να καλύψουν την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν, που δεν είναι η πρώτη, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος είχε επισκεφθεί τον Άθωνα και πριν από 11 χρόνια.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στο Άγιο Όρος θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει με ελικόπτερο στις Καρυές, περίπου στη 13:30. Ο Ρώσος Πρόεδρος εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου στις 14:00 με 14:30 μέσω Ουρανούπολης με ειδικά διασκευασμένο ταχύπλοο που θα αποβιβάσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο λιμάνι της Δάφνης. Από εκεί με ειδικό όχημα που ήρθε από τη Ρωσία και μεγάλη συνοδεία οχημάτων θα μεταβεί στις Καρυές.

Οι Ηγούμενοι, κατ’ εξαίρεση του αυστηρού πρωτοκόλλου που δεν προβλέπει την παρουσία τους σε επισκέψεις πλην του Οικουμενικού Πατριάρχη, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του κανονικού Επισκόπου του Αγίου Όρους θα υποδεχθούν τον Βλαντίμιρ Πούτιν έξω από τον αρχαίο Ναό των Καρυών. Ο Ρώσος Πρόεδρος θα προσκυνήσει την εφέστια εικόνα του Αγίου Όρους Παναγία «Άξιον Εστί» και προς τιμή του θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία.

Ακολούθως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Κοινοτικό Μέγαρο, τη «Βουλή» του Αγίου Όρους, τον τόπο συνεδρίασης της Ιεράς Κοινότητας των 20 Μονών που ασκεί τη διοίκηση της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος. Οι δυο άνδρες θα ανέβουν στον δεύτερο όροφο του Μεγάρου στη Μεγάλη Αίθουσα των συνεδριάσεων και εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή.

Η Ιερά Κοινότητα αναμένεται να δωρίσει στον Ρώσο Πρόεδρο ένα αντίγραφο της δεσποτικής εικόνας του Χριστού που κοσμεί τον Θρόνο του Πρωτάτου.

Μετά την ανταλλαγή των δώρων θα λήξει το πρώτο σκέλος της προσκυνηματικής επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στον Άθωνα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέχεια θα μεταβεί για λίγη ώρα στη Μονή Παντελεήμονος, όπου έχουν καταλύσει από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος και η πολυπληθής συνοδεία του.

Η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Μονή Παντελεήμονος θα είναι ιδιωτική και θα γίνει χωρίς κάλυψη από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ είναι ήδη από τα ξημερώματα (Σάββατο) κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Μέχρι τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου δεν επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων καθ’ όλο το μήκος της επαρχιακής οδού, Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος της συμβολής της με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και μέχρι το τέλος των ορίων του Δήμου Βόλβης προς Χαλκιδική.

Το Σάββατο έως τις 9 το βράδυ, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του εν λόγω επισήμου και των μελών της συνοδείας του, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις εξής οδούς του Νομού Θεσσαλονίκης:

-Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Ν.Μουδανιών, από το ύψος της Αερογέφυρας ΜΑΚΡΟ και μέχρι το τέλος των ορίων του Δήμου Μίκρας προς Χαλκιδική / ύψος Λακκώματος.

-Περιφερειακή Οδός, από το ύψος του κόμβου του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» (Κ-13) και μέχρι τον κόμβο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» (Κ-5).

-Κλάδος που συνδέει την Περιφερειακή Οδό με την Εγνατία Οδό.

-Εγνατία Οδός, από το ύψος του κόμβου ΤΙΤΑΝ (Κ-4) και μέχρι τον κόμβο Ασπροβάλτας (Κ-27).

-Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας, από το ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας και μέχρι το ύψος του κόμβου με την Επ.Ο. Σταυρού-Ολυμπιάδος.

-Επ.Ο. Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος του κόμβου με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας και μέχρι το τέλος των ορίων του Δήμου Βόλβης προς Χαλκιδική.

Οι ρυθμίσεις στην Χαλκιδική

Από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και την αναχώρηση του εν λόγω επίσημου θα διακοπεί και στα δύο ρεύματα κίνησης η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω τμήματα του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου:

-στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το Στρατώνι έως την Ιερισσό,

-από το 15ο χιλιόμετρο έως το 40ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ρεντίνας – Στρατωνίου,

-σε όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού Ιερισσού – Ουρανούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα