Έτοιμη η Κυβέρνηση για την υποδοχή του Macron | Πώς ερμηνεύεται η επίσκεψή του στην Αθήνα

21:41 25/8/2017 - Πηγή: iPop
Iδιαίτερο συμβολισμό έχει η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Emmanuel Macron | Πώςστην Αθήνα. Ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται ν’ αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στο μέλλον της Ευρώπης, αλλά και την εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Πώς «βλέπει» η Κυβέρνηση την επίσκεψη του Macron;

Ο Emmanuel Macron θα βρίσκεται στην Αθήνα

στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και τα μέλη της Κυβέρνησης θεωρούν κομβική την επίσκεψη αναφορικά με τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και της νομισματικής ένωσης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, άλλωστε, συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις του Γάλλου Προέδρου για την ανάγκη της έναρξης διαλόγου για την επόμενη μέρα της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας, αλλά και η Κυβέρνηση εν γένει, συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με τις σκέψεις του Γάλλου Προέδρου για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικού ελέγχου και λογοδοσίας στην άσκηση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠε, πως η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η επίσκεψη Macron στην Αθήνα αναδεικνύει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κομβικό ρόλο σε αυτό τον εν εξελίξει διάλογο και έχει πάψει τα τελευταία χρόνια να λογίζεται ως απλός παρατηρητής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, συνιστά αναγνώριση του αναβαθμισμένου γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και δείχνει την έμπρακτη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας μας. Μάλιστα, τα μέλη της Κυβέρνησης εκτιμούν πως το πολιτικό περιεχόμενο και η παρακαταθήκη αυτής της επίσκεψης υπερβαίνουν το συμβολισμό της.

Ο Emmanuel Macron αναμένεται ν’ αναδείξει το όραμά του για το μέλλον Ευρώπης, για την ενίσχυση των καταστατικών ευρωπαϊκών αξιών και της Δημοκρατίας στην εποχή μας. Παράλληλα, ο ίδιος θα επιχειρήσει ν’ αναδείξει τη σημασία που έχει η προσπάθεια της Ελλάδας ν’ αντιμετωπίσει πιθανές ευρωπαϊκές κρίσεις, όπως αυτές των τελευταίων χρόνων, προασπίζοντας το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Απ’ την πλευρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, θα αναφερθεί στην ιστορική σημασία της ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας και τον κρίσιμο ρόλο της Γαλλίας -αλλά και συγκεκριμένα του ίδιου του Προέδρου Macron, ήδη από την περίοδο που βρισκόταν στη θέση του υπουργού Οικονομίας- όσον αφορά τη στήριξη προς τη χώρα μας κατά τα χρόνια της κρίσης. Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει ότι η νέα αρχιτεκτονική Ε.Ε. και Ευρωζώνης μπορεί να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για τους Ευρωπαίους πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι θα βασιστεί στην ανάπτυξη της κοινωνικής, δημοκρατικής Ευρώπης και στην προάσπιση του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Οι συνομιλίες Τσίπρα- Macron θα επικεντρωθούν στα εξής ζητήματα:

Την προσέλκυση επενδύσεων προς την ΕλλάδαΤη σταθερή πρόσβαση της χώρας μας στις αγορέςΤο μέλλον της ΕυρωζώνηςPhoto: Getty Images

The post Έτοιμη η Κυβέρνηση για την υποδοχή του Macron | Πώς ερμηνεύεται η επίσκεψή του στην Αθήνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα