Εσύ γνώριζες που πάνε τα νομίσματα που ρίχνουμε στα συντριβάνια;

13:43 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ που πάνε τα νομίσματα που ρίχνουμε στα σιντριβάνια; Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Fontana di Trevi στη Ρώμη και το έθιμο που κρατάει χρόνια τώρα, να πετάμε νομίσματα στο συντριβάνι κάνοντας παράλληλα μια ευχή.

Το έθιμο λέει μάλιστα ότι αν γυρίσεις την πλάτη στο συντριβάνι και πετάξεις το νόμισμα πίσω από τον αριστερό σου ώμο, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου θα βρεθείς και πάλι πίσω στη Ρώμη. Σε καθημερινή βάση επισκέπτεται το σημείο χιλιάδες κόσμος, ακολουθώντας την παραπάνω

διαδικασία, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται περίπου 15000 δολάρια κάθε εβδομάδα, ενώ κάθε χρόνο το ποσό αγγίζει το 1.000.000.

Που πάνε αυτά τα χρήματα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time, σε καθημερινή βάση το συντριβάνι καθαρίζεται από τη ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία αφού μαζέψει τα νομίσματα τα μοιράζει στους ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε αντίθεση με άλλα συντριβάνια που καθαρίζονται σε διάστημα μηνών, η Fontana di Trevi καθαρίζεται σε καθημερινή βάση. Το συντριβάνι στο ξενοδοχείο Bellagio στο Λας Βέγκας, καταφέρνει να συγκεντρώσει μέσα σε ένα χρόνο το ποσό των 12.000 δολαρίων και καθαρίζεται με ένα ειδικό σύστημα που τραβάει τα νομίσματα από τον πάτο της λίμνης.

Και τα συντριβάνια που βρίσκονται στο Mall στην Μινεσότα συγκεντρώνουν 2.000 δολάρια τον μήνα, τα οποία δίνονται σε φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Όλα τα συντριβάνια που βρίσκονται στο Disney World κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 2014 το ποσό των 18.000 δολαρίων,τα οποία δόθηκαν σε παιδιά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Chicago Buckingham Fountain, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια συγκεντρώνει μόνο 200 δολάρια τον χρόνο, ενώ το το συντριβάνι που βρίσκεται στον μνημείο για την 11η Σεπτεμβρίου παρόλο που απαγορεύεται να ρίχνουν νομίσματα μέσα, έχει συγκεντρώσει 3.000 δολάρια. Το συντριβάνι στο Bryant Park συγκεντρώνει 3400 δολάρια τον χρόνο.

Photos: Gabriel Bouys/Getty, Time

The post Εσύ γνώριζες που πάνε τα νομίσματα που ρίχνουμε στα συντριβάνια; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα