Επιστροφή στα μπλόκα προαναγγέλλουν οι αγρότες

21:29 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα μόλις τελειώσουν «τις δουλειές που δεν παίρνουν αναβολή» εκφράζουν οι αγρότες μέσω ανακοίνωσης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Οι αγρότες κάνουν λόγο για «φοροληστεία με την έμμεση φορολογία».

«Με τον διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη», η Κυβέρνηση, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, προωθεί, πιο γρήγορα, το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρών – φτωχών αγροτών, που για να

συμπληρώσουν το πολύ χαμηλό αγροτικό εισόδημά τους αναγκάζονται να κάνουν και μια άλλη δουλειά, (εποχιακά μεροκάματα, άνοιγμα μικρομάγαζου στο χωριό κ.α.).

Ταυτόχρονα, σπέρνει την διχόνοια και τη διάσπαση μέσα τους αγρότες, καλλιεργώντας και την αυταπάτη ότι κάποιοι μεγαλύτεροι, φεύγοντας οι μικροί από τη μέση, θα καρπωθούν περισσότερες επιδοτήσεις-ενισχύσεις.

Αυτό που κερδίσαμε με το αφορολόγητο για μετά το 2016, μας το παίρνει πίσω με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών αναδρομικά από το 2015, με τη διατήρηση παλιών και την επιβολή νέων χαρατσιών που φορτώνονται στις πλάτες μας, (ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ και για τα χωράφια, δηλώσεις ΟΣΔΕ, αρδευτικές γεωτρήσεις, σταυλικές εγκαταστάσεις κ.α.)».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Επιστροφή στα μπλόκα προαναγγέλλουν οι αγρότες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα