Το κόστος της «γενναίας διαπραγμάτευσης» κατά τον Στουρνάρα

21:13 19/5/2016 - Πηγή: iPop

Πυρά κατά της πολιτικής του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Στουρνάρας, λίγο καιρό αφού οι δύο άνδρες είχαν κοντραριστεί για τα περί εισβολής στο Νομισματοκοπείο.

Ο διοικητής της ΤτΕ σε ομιλία του μίλησε για «γενναίες διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο κ. Θεοχαράκης μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι οποίες οδήγησαν στην αλλαγή του ονόματος από τρόικα

σε θεσμούς, και μετακίνησε την τρόικα από τα υπουργεία στο Χίλτον. Αν υποθέσουμε ότι αυτό που περιέγραψε ήταν τα οφέλη, το κόστος βεβαίως ανήλθε σε 86 δισ. ευρώ: Αυτό ήταν το τρίτο μνημόνιο και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δισ. ευρώ. Και αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα υστέρα από τις «γενναίες διαπραγματεύσεις» του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη».

Ο κ. Στουρνάρας κατηγόρησε επίσης τις Κυβερνήσεις της Ελλάδας ότι αρνούνται να δεχθούν εξωτερική τεχνογνωσία και αντιμετωπίζουν δύσπιστα τη διαθέσιμη προσφορά. «Η εμπειρία δείχνει ότι οι Κυβερνήσεις διστάζουν να αξιοποιήσουν τη δημόσια γνώση, με πιθανώς μία εξαίρεση, την Κυβέρνηση Σημίτη».

Οι λόγοι της δυσπιστίας στην εξωτερική γνώση κατά τον Γ. Στουρνάρα:Το προβάδισμα του «πολιτικού» έναντι του «τεχνοκρατικού».Η κομματικοποίηση του ελληνικού πολιτικού βίου που οδηγεί σε πόλωση, ελαχιστοποιεί τον ενδιάμεσο χώρο, αποκλείει τη συναίνεση και υποβαθμίζει την τεχνογνωσία στο βαθμό που δεν είναι κομματικοποιημένη.Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Το κόστος της «γενναίας διαπραγμάτευσης» κατά τον Στουρνάρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα