Επικό: Ρομπότ απέτυχε για 4η φορά να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο

10:37 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία ένα ρομπότ, το οποίο έδωσε τις εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές στο Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, και δεν κατάφερε για τέταρτη φορά να περάσει.

Μετά από τρεις συνεχόμενες φορές, τώρα και τέταρτη δεν κατάφερε να εισαχθεί σε ένα από τα πιο διαδεδομένα πανεπιστήμια του Τόκιο. Το ρομπότ έχει την χαρακτηριστική ονομασία Τορόμπου-καν, και πρώτη φορά έδωσε εξετάσεις το 2013, δεν κατάφερε όμως να σευγκεντρώσει το 80% των ερωτήσεων

στις εξετάσεις, που ήταν απαραίτητες για την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο, καθώς συγκέντρωσε μόλις το 45,1% το 2013. Και αργότερα όμως, το 2014 συγλέντρωσε το 47,3%, το 57,8% το 2015, ενώ και φέτος έφτασε το 57,1%.

Την φετινή χρονιά, η πρόοδος που σημείωσε ήταν αισθητή, καθώς φέτος τουλάχιστον στη φυσική σημείωσε 59% έναντι 46,5 που είχε συγκεντρώσει, την προηγούμενη χρονιά. Και στη Διεθνή Ιστορία κατάφερε να συγκεντρώσει το 66,3%.

Στόχος των δημιουργών στο Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής του Τόκιο ήταντο ρομπότ τους να καταφέρει να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο μέχρι το 2022. Αλλά και η φετινή αποτυχία, δεν τους κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το αν τελικά θα καταφέρει να γίνει δεκτό.

Η αποτυχία οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, στο ότι η τεχνητή νοημοσύνη του δεν είναι ακόμα σε επίπεδο, να μπορεί να καταλάβει το νόημα όλων των ερωτήσεων στις εξετάσεις.

Όπως αναφέρει ένας από τους καθηγητές της έρευνας της πληροφορίας και της κοινωνίας στο Εθνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής στο Τόκιο, ο Noriko Arai:

Αφού, το ρομπότ σκόραρε περίπου το ίδιο όπως και πέρυσι, είμασταν σε θέση να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες και τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τώρα και στο εξής, θα αυξήσουμε τις ικανότητές του στους τομείς που κάνει καλά και θα στοχεύσουμε στη βελτίωσή τους σε επίπεδα που μπορούν να εφαρμοστούν στη βιομηχανία

Photo: Daily Mail

The post Επικό: Ρομπότ απέτυχε για 4η φορά να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα