Αναμονή για το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη- Αισιόδοξη η Κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις

09:16 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Η αναμονή για το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη συνεχίζεται με την συνεδρίαση του EWG που πραγματοποιείται τη Δευτέρα έτσι ώστε να προετοιμάσει το έδαφος. Παράλληλα, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητηθούν όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Τα βλέμματα στραμμένα στο Euroworking Group:

Το τι θα συμβεί στο EWG της Δευτέρας σαφώς θα επηρεαστεί

από τις διαθέσεις του ΔΝΤ. Η Κυβέρνηση βέβαια, κάνει τις εκτιμήσεις και τονίζει, πιθανότερο σενάριο είναι να δεχτεί να προχωρήσει πολιτική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση έως ότου έχει μπροστά του διαμορφωμένο το συνολικό πακέτο, δηλαδή και τις αποφάσεις για το χρέος.

«Ρεαλιστικός ο στόχος» για το Eurogroup:

Παράλληλα, η Κυβέρνηση επιμένει, πως στόχος της πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου παραμένει ρεαλιστικός και κύκλοι του επισημαίνουν ότι «επί της ουσίας δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην αξιολόγηση αν και παραμένουν ανοιχτά τα εργασιακά και δημοσιονομικά».

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το πρωί της Δευτέρας για να εξετάσει όλες τις εξελίξεις γύρω από την διαπραγμάτευση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς και τα νεώτερα δεδομένα μετά την τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου.

Να σημειωθεί, πως κυβερνητικές πληγές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και παράλληλα σημειώνουν ότι «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης σε κάθε επίπεδο χωρίς ωστόσο να υπάρξουν υποχωρήσεις αρχών και νέα μέτρα, ειδικά για την περίοδο μετά το 2018».

photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Αναμονή για το Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη- Αισιόδοξη η Κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα