Η ζωή του Φιντέλ Κάστρο σε φωτογραφίες- Οι 35.000 γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του και όσα δεν γνωρίζαμε

08:41 28/11/2016 - Πηγή: iPop

Το αστέρι του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, ανέτειλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και η είδηση του θανάτου συγκλόνισε τους πάντες. Έτσι, τα διεθνή Μέσα άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες για τη ζωή του και εστιάζουν στις 35.000 γυναίκες που φαίνεται ότι πέρασαν από τη ζωή του.

Θυμίζουμε, πως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου αποτεφρώθηκε η σορός του Φιντέλ Κάστρο, «σύμφωνα με την επιθυμία που είχε εκφράσει ο σύντροφος Φιντέλ», σε μία ιδιωτική τελετή και από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι την Τρίτη το απόγευμα οι πολίτες της Κούβας θα μπορούν

να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη τους στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Κούβας Χοσέ Μαρτί, σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Από εκεί που ξεκίνησε η επανάσταση:

Οι στάχτες του ιστορικού ηγέτη της Κούβας θα μεταφερθούν με πομπή στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, στα ανατολικά της Κούβας, απ’ όπου και ξεκίνησε η επανάσταση στις 30 Νοέμβρη.

Οι στάχτες του θα διασχίσουν όλη την Κούβα και θα ταξιδέψουν στο Σαντιάγκο ακολουθώντας την ιστορική επαναστατική του διαδρομή που έφερε τη νίκη του 1959.

Εν συνεχεία ο Φιντέλ Κάστρο θα ταφεί στο νεκροταφείο της Σάντα Ιφιγκένια, εκεί και βρίσκεται επίσης ο τάφος του Χοσέ Μαρτί.

Στην Κούβα και ο Τσίπρας:

Ξένοι ηγέτης μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβούν στην Κούβα, προκειμένου να παραστούν στη δημόσια λαϊκή συγκέντρωση προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Πλατεία της Επανάστασης.

Η ζωή του Κάστρο:

Τα στοιχεία βέβαια, για τη ζωή του Φιντέλ Κάστρο δεν βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας καθώς ήδη από από το 2008 είχαν δημοσιευθεί ρεπορτάζ τα οποία μιλούσαν για «τον άνδρα με τις 35.000 γυναίκες».

Να τονίσουμε, άλλωστε πως αν και ήταν γνωστός ως Commandante, οι ντόπιοι δε δίσταζαν να τον αποκαλούν και «El Caballo» που σημαίνει «καβαλάρης» γιατί από το 1960 είχε αφήσει το προσωπικό του στίγμα του στο γυναικείο φύλο.

Ποιες ήταν, όμως, οι σχέσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Μία από αυτές ήταν η Yéni, η οποία μάλιστα σε συνέντευξη της είχε μιλήσει για την σχέση της με τον ηγέτη της Κούβας και συγκεκριμένα είχε πει ότι της έφερνε γλυκίσματα από ένα παριζιάνικο ζαχαροπλαστείο, ενώ είχε τονίσει, πως στο πλευρό του έζησε τις πιο ωραίες μέρες της ζωής του.

Στο πλευρό του Φιντέλ Κάστρο επίσης για ένα χρονικό διάστημα βρέθηκε η Ann Louise Bardach η συγγραφέας του βιβλίου «Without Fidel».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόσο παιδιά έχει ο Φιντέλ Κάστρο είχε πει απαντήσει: «Σχεδόν μια ολόκληρη φυλή».

Το βιβλίο της συγγραφέα που βρέθηκε για ένα χρονικό διάστημα στην καρδιά του θέλει τον Κάστρο να είναι πατέρας συνολικά έντεκα παιδιών, ενώ οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για οκτώ.

Ερωμένη του ηγέτης της Κούβας ήταν επίσης η Martina Lorenz όπως και η Juana Vera, η επίσημη αγγλόφωνη διερμηνέας του αλλά και η Gladys, αεροσυνοδός, η οποία βρισκόταν ανελλιπώς στις πτήσεις του στο εξωτερικό

Η Νατάλια Ρεβουάλτα να τονίσουμε, πως ήταν η γυναίκα που του χάρισε το 1956 τη μοναδική του κόρη, Αλίνα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στις αρχές του 1950, όταν εκείνος ήταν στη φυλακή.

Ο Κάστρο ήταν παντρεμένος και με τη Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ με την οποία ένωσε τη ζωή του στις 11 Οκτωβρίου 1948 και έκαναν έναν γιο τον Φιντελίτο.

Το τρίτο παιδί του Φιντέλ Κάστρο γεννήθηκε λίγο μετά και ονομάζεται Χόρχε Ανχελ, ενώ μητέρα του είναι η η Μαρία Λαμπόρντε, η πρώτη γυναίκα που συνάντησε ο Κάστρο μετά την αποφυλάκισή του.

Στο πλευρό του επίσης βρέθηκε και η Ντάλια Σόλο ντελ Βάλε, με την οποία μάλιστα λέγεται, πως παντρεύτηκε κρυφά το 1980 και απέκτησε πέντε γιους.

Πράγματα που δεν ξέραμε για τον Φιντέλ Κάστρο:Είχε «αριστοκρατική» καταγωγή καθώς ήταν γιος του Άνχελ Κάστρο, ιδιοκτήτη 25.000 στρεμμάτων και το κτήμα του ονομάζονταν «Las Manacas». Πλέον το κτήμα έχει μετατραπεί σε μουσείο της ζωής του εμβληματικού ηγέτηΤο σπίτι της οικογένειας του κάηκε ολοσχερώς το 1954Είχε κάνει σπουδές στο εξωτερικόΤο Punto Cero, η κατοικία του πριν από την επανάσταση ήταν λέσχη γκολφphotos:nypost.com,AP Photo/Alex Castro,telegraph.co.uk,oddee.com,Daily Mail,alchetron,amte.wordpress.com, Alex Castro/AP

The post Η ζωή του Φιντέλ Κάστρο σε φωτογραφίες- Οι 35.000 γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του και όσα δεν γνωρίζαμε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα