Έντονες οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη- Τι απαντά η Κυβέρνηση;

13:01 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Έντονο εκνευρισμό στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε αποκαλύψεις που άφησαν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Η Αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό και τον καλεί να πάρει άμεσα θέση.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος;

Όπως η κοινή γνώμη, παρακολουθήσαμε με προσοχή, τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη. Του πρώην υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα.

Αναμένουμε, με μεγάλο ενδιαφέρον, την απάντηση του κ. Πρωθυπουργού

Για ανευθυνότητα κατηγορεί η Ένωση Κεντρώων τον πρώην υπουργό.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης εστίασε: «στην προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία ο εν λόγω κύριος αντιμετώπισε κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα».

Και συμπλήρωσε:

Ωστόσο ευθύνες υπάρχουν και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα που επί καιρό στήριζε έναν υπουργό ο οποίος με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο

Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη;

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας. Η εικόνα της χώρας το εξάμηνο εκείνο, ήταν μία εικόνα τριτοκοσμικής χώρας. Είχαμε προειδοποιήσει που θα οδηγούσε τη χώρα αυτή η πολιτική. Τα απίστευτα πράγματα που έγιναν το 2015, τα πληρώνει ο λαός με κόστος που δεν αντέχει σήμερα

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε σε συνέντευξη του την Τετάρτη:

Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε πολλά από αυτά που ψιλιαζόμασταν ότι είχαν συμβεί. Η κυβέρνηση είχε εκλεγεί με την υπόθεση εργασίας ότι θα αλλάξει την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι θα κατόρθωνε πράγματα, που δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Τελικά η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση έφαγε τα μούτρα της

Την ίδια στιγμή ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνει πως έχει πάψει να ασχολείται με τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Τι απαντά η Κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση δε θέλησε να πει πολλά για τον Γιάνη Βαρουφάκη και έτσι προσπάθησε να διατυπώσει της σκέψεις της σε λίγες μόνο λέξεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι τονίζει:

«Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στην διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές έγιναν με γνωστή την συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση».

Τι είπε ο κ. Βαρουφάκης;

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για το Plan X, το Grexit, τις συνεδριάσεις του Eurogroup που ηχογραφούσε και τις ενορχηστρωμένες “τρομοκρατικές” επιθέσεις που δεχόταν η ελληνική αποστολή, αλλά και τον τρόπο, με τον οποίο έγινε η εμπλοκή του στα πολιτικά, το δημοψήφισμα, την απόφαση της παραίτησης του και την σχέση που έχει πλέον με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΪ, ο πρώην ΥΠΟΙΚ έκανε αποκαλύψεις, που μέχρι στιγμής δεν είχαν γίνει γνωστές σχετικά με ζητήματα που αφορούσαν την περίοδο που ήταν μέλος της Κυβέρνησης.

«Υπήρχε Plan X το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ», «Έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup, πλην του πρώτου»,«Υπήρχε συμφωνία με το Πεκίνο η οποία ανετράπη με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο στο Πεκίνο», «Είχα την πολιτική ευθύνη χωρίς να έχω τον έλεγχο» και «Νιώθω τεράστια ευθύνη, βεβαίως απέτυχα» είναι μερικές από τις ατάκες του Γιάνη Βαρουφάκη από αυτή τη συνέντευξη που θα συζητηθούν για αρκετό καιρό.

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Έντονες οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη- Τι απαντά η Κυβέρνηση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα