Η απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες υπεγράφη- Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει

10:49 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Υπεγράφη τελικά, την Τρίτη, η απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες, τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση η υπουργική απόφαση η οποία ορίζει τις νέες αντικειμενικές αξίες εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για αναπροσαρμογή των τιμών, με αναδρομική, όμως ισχύ από τις 21 Μαΐου του 2015.

Όπως έχει γίνει γνωστό η συγκεκριμένη

απόφαση εφαρμόζει τις νομοθετικές αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί εδώ και χρόνια, δηλαδή από το 2007, αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί.

Το Υπουργείο βάζει τέλος σ΄όσα ακούγονται για αυξήσεις

Επιβεβαιώνει πως ένα τέτοιο σενάριο δεν ισχύει.

Επίσης, υπογραμμίζει πως υπάρχουν εννέα κλίμακες διαδοχικών ομάδων τιμών ζώνης.

Τι θα ισχύει αναλυτικά;

Από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, όπως επίσης και στις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ.

Ενώ στις υπόλοιπες ομάδες τιμών ζώνης αναμένονται μειώσεις των τιμών από τιμών που ισχύουν τώρα από 5- 19%.

Το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει: «Οι επιτροπές που συστάθηκαν για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών διεκπεραίωσαν επιτυχώς το έργο τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στις νομικές και κοινωνικές αναγκαιότητες».

Αξίζει να τονιστεί πως στις νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ του 2016.

Τι έχει πει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης;

Σε δηλώσεις του έχει τονίσει:

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ελάφρυνση των μικρών περιουσιών και η μεταφορά των φορολογικών βαρών στους έχοντες πολύ μεγάλη περιουσία. Πολλοί ιδιοκτήτες μπορεί μεν να δουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους να μειώνονται αλλά όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού του νέου φόρου ακινήτων θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά φόρου για την ακίνητη περιουσία τους ή στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο ποσό που πλήρωσαν και για τον ΕΝΦΙΑ του 2015

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε για τις νέες αντικειμενικές αξίες:

«Υπογράφηκε την Τρίτη 19.1.2016, η Υπουργική Απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών. Η Υπουργική Απόφαση:

Εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ περί αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, με αναδρομική ισχύ από τις 21.5.2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.Εφαρμόζει τις νομοθετικές αποφάσεις, που έχουν ψηφιστεί από το 2007, και καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε προχωρήσει σε εφαρμογή τους.Διαψεύδει τις Κασσάνδρες, οι οποίες έσπευσαν να παραπληροφορήσουν για ¨αυξήσεις και νέα φορολογική επιβάρυνσή των πολιτών¨, χωρίς να έχουν δει καν τις προτάσεις των αρμόδιων επιτροπών.Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις περί καμίας αύξησης στις αντικειμενικές αξίες, εκ μέρους της Κυβέρνησης. Στις εννέα κλίμακες διαδοχικών ομάδων τιμών ζώνης που δημιουργούνται, και αφορούν όλη την επικράτεια, στις ισχύουσες τιμές από 400- 650 ευρώ, οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, όπως και στις τιμές από 4.050- 8.800 ευρώ. Σε όλες τις άλλες ομάδες τιμών ζώνης έχουμε μείωση των ισχυουσών τιμών από 5- 19%.Παρά τις εισηγήσεις για αύξηση των τιμών αντικειμενικής αξίας (σε μερικές ζώνες), η πολιτική βούληση ήταν ξεκάθαρη και σταθερή για καμία αύξηση στις τιμές των αντικειμενικών αξιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και οι επιτροπές που συστάθηκαν (για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών) διεκπεραίωσαν επιτυχώς το έργο τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίθηκαν στις νομικές και κοινωνικές αναγκαιότητες».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου αναφέρθηκε στις αλλαγές σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες.

Τόνισε: «Θα έπρεπε να διευρυνθεί ο κύκλος των υπόχρεων. Να πληρώνουν δηλαδή, όλοι από λίγο».

The post Η απόφαση για τις νέες αντικειμενικές αξίες υπεγράφη- Αναλυτικά όσα περιλαμβάνει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα