Επεισόδια στην Κομοτηνή. Εξαγριωμένοι οι αγρότες- Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού (videos)

12:26 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Συμπλοκή αγροτών και ΜΑΤ σημειώθηκε στην Κομοτηνή το πρωί της Τετάρτης. Οι εξαγριωμένοι αγρότες, που είναι συγκεντρωμένοι έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, προσπάθησαν να εισβάλλουν στο κτήριο, όταν ζήτησαν να δουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και αυτός αρνήθηκε.

Τους συγκεντρωμένους αγρότες, απώθησαν άντρες της αστυνομίας, οι οποίοι έστησαν κλοιό έτσι ώστε να τους διώξουν μακριά.

Οι αγρότες ζητούν

από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού και όπως τόνισαν θα συνομιλήσουν με τον υπουργό μόνο αν δεσμευτεί για την απόσυρση του.

Τα πράγματα μετά τις 12:00 το μεσημέρι ηρέμησαν αν και νωρίτερα σημειώθηκαν ακόμα και προσαγωγές από την αστυνομία.

Αξίζει να τονιστεί, πως ο υπουργός αποφάσισε να αλλάξει πρόγραμμα της επίσκεψης του για σήμερα στην Κομοτηνή. Αν και είχε πει πως θα επισκεφτεί την Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν πήγε, αλλά μετέβη απευθείας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αποστόλου σήμερα, Τετάρτη θα επισκεφθεί την Καβάλα αλλά και την Ξάνθη για ολοκληρώσει την παρουσίαση του σχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Τι γίνεται με τους αγρότες γενικά στην Ελλάδα;

Μέχρι τη μία και μισή το μεσημέρι αγρότες, από έξι διαφορετικές περιοχές θα συναντηθούν στα Τέμπη, όπως, όμως, δηλώνουν θα παραταχθούν με τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην γενική κυκλοφορία.

Στόχος των αγροτών είναι να μείνουν εκεί έως το Σάββατο.

Συνεχίζεται ο αγώνας στον Προμαχώνα με περισσότερα από 900 τρακτέρ την ώρα που μπλόκο στήνεται και στην περιοχή Κοκκινογείων που βρίσκεται στη Δράμα.

Να βγουν στους δρόμους, ετοιμάζονται και οι αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη οι οποίοι σκέφτονται να στήσουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου.

Που αλλού υπάρχουν παρατεταγμένα τρακτέρ;

Στο Αιγίνιο ΠιερίαςΣτις δύο εισόδους στο νομό ΚιλκίςΣτην Παλαιά ΠέλλαΣτον Πλατανότοπο ΓιαννιτσώνΣτο Μηλότοπο και στις περιοχές ΑλεξάνδρειαΣτην ΚαβάσιλαΣτο πέμπτο χιλιόμετρο Κομοτηνής-Ξάνθης.

Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα, ετοιμάζουν να πραγματοποιήσουν και πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, ενώ αναμένεται να κλείσουν και την Εγνατία Οδό.

Κινητοποιήσεις επίσης, έχουν επίσης, προγραμματίσει για σήμερα, Τετάρτη και οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας.

Οι αγρότες από την Σέρρες έχουν προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, μπροστά από το τελωνείο του Προμαχώνα, για δέκα λεπτά.

Και οι Κρητικοί αντιδρούν και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις.

The post Επεισόδια στην Κομοτηνή. Εξαγριωμένοι οι αγρότες- Ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού (videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα