Βλάντιμιρ Πούτιν : Η ευρωπαϊκή εβραϊκή κοινότητα μπορεί να βρει καταφύγιο στην Ρωσία

12:52 20/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσφέρει καταφύγιο στην ευρωπαϊκή εβραϊκή κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ευρύ κύμα αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές δίκτυο Russia Today, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε πρόσφατη συνάντηση του στο Κρεμλίνο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, Vyacheslav Kantor, προσκαλεί τους Εβραίους να επιστρέψουν στη Ρωσία, προκειμένου να

βρουν καταφύγιο από το ευρύ κλίμα αντισημιτισμού που επικρατεί στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό.

#Putin offers Russia refuge to European Jews facing anti-Semitism https://t.co/7iJx4ccKdipic.twitter.com/VeOi9wZwhm

— RT (@RT_com) January 20, 2016

Στη συνάντηση τους, στο Κρεμλίνο ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αφήστε τους Εβραίους να έρθουν στη Ρωσία» προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της σοβιετικής περιόδου πολλοί Εβραίοι έφευγαν από τη χώρα, τώρα όμως πρέπει να επιστρέψουν.»

Αναφερόμενος από τη μεριά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, Vyacheslav Kantor, στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Ευρώπη, με στόχο Εβραίους πολίτες, σημείωσε:

H θέση των Εβραίων στην Ευρώπη σήμερα, είναι η χειρότερη που έχουν βρεθεί έπειτα από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Η ευρωπαϊκή εβραϊκή κοινότητα έχει καταληφθεί από τον φόβο και βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σύγχρονη Έξοδο, από την Ευρώπη.

Προς επίρρωση των επιχειρημάτων του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, δήλωσε:

Η ροή της μετανάστευσης από τη Γαλλία, η οποία μόλις χθες φαινόταν τόσο ασφαλής, είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Ουκρανίας η οποία μαστίζεται από τις εμφύλιες συγκρούσεις. Γιατί οι Εβραίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την Ευρώπη; Τρέχουν … όχι μόνο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των κοινοτήτων μας στην Τουλούζη, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και την Κοπεγχάγη, αλλά κυρίως λόγω του φόβου να εμφανιστούν στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων.

O Kantor χαρακτήρισε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ως μια «νέα θεμελιώδη ιδέα» την οποία το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο θα συζητήσει και θα λάβει σοβαρά υπόψιν του.

The post Βλάντιμιρ Πούτιν : Η ευρωπαϊκή εβραϊκή κοινότητα μπορεί να βρει καταφύγιο στην Ρωσία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα