Ένταση ξανά στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Video

14:22 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Ένταση επικρατεί έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο όπου σε λίγο αναμένεται να φτάσουν τα προσφυγόπουλα. Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και την Παρασκευή από άτομα τα οποία αλυσοδέθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών στον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το seleo.gr, μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» βρίσκονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και διαμαρτύρονται για τη φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο. Παράλληλα, εκεί βρίσκονται μέλη αντιεξουσιαστικών

ομάδων τα οποία πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση.

Μελή της Πατριωτικής Ένωσης φέρεται να πιάστηκαν στα χέρια με αντιεξουσιαστές και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να τους χωρίσουν.

Έξω από το σχολείο, σημειώνεται, πως βρίσκονται από νωρίς, περίπου 10 μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» και περίπου 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φωνάζουν συνθήματα η μια ομάδα ενάντια στην άλλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις από μειοψηφίες ακροδεξιών στοιχείων, μελών της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», που με ρατσιστικά πανό και συνθήματα προσπαθούν να σπείρουν το μίσος εναντίον ανυπεράσπιστων παιδιών, θα πέσουν στο κενό.

Η παιδεία και η γνώση είναι πανανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα. Η ελληνική κοινωνία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και όλων των αρμόδιων θεσμών για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση».

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Τα παιδιά απάντησαν με μια αγκαλιά- Videos

The post Ένταση ξανά στο Ωραιόκαστρο για τα προσφυγόπουλα- Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα