Ένας κουτάβι μπορεί να κάνει τη διαφορά | Δες πώς αλλάζει τη ζωή σου

17:05 24/3/2017 - Πηγή: iPop
| Δες

Tα κουτάβια είναι υπέροχα! Απλά κοίτα τα. Τόσο αθώα και αξιολάτρευτα. Αλήθεια ξέρεις πώς μπορεί να σου αλλάξει την ζωή ένα κουτάβι;

Είναι τόσο δύσκολο να μην χαμογελάσεις στην σκέψη ενός κουταβιού. Αλλά η δύναμη του κουταβιού δεν είναι απλά η διασκέδαση. Τα ζώα αυτά είναι πραγματικά μαγικά και μπορούν να σου αλλάξουν με χίλιους τρόπους την ζωή.

Για να δεις πόσο απίστευτα είναι αυτά τα ζώα, σου παρουσιάζουμε όλους τους αληθινούς και θετικούς τρόπους με τους οποίους ένα κουτάβι μπορεί να αλλάξει την ζωή σου και της οικογένειας σου.

Ορίστε μερικοί
τρόποι για να υποδεχθείς ένα καινούριο κουτάβι στην ζωή σου

Θυμήσου, όμως, ότι τα κουτάβια δεν είναι για τον οποιονδήποτε. Τα κατοικίδια αυτά χρειάζονται πολλή δουλειά και ιδιαίτερους ιδιοκτήτες!

Να είσαι έτοιμος να αναλάβεις τις ευθύνες πριν μπεις στην διαδικασία να υιοθετήσεις ένα κουτάβι!

Τα κουτάβια σε κάνουν να νιώθεις όμορφα! Υπάρχει λόγος που λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Το κατοικίδιο είναι συνήθως κάτι το οποίο θα έχουν όλοι οι άνθρωποι σε κάποια φάση της ζωής τους. Τα ζώα μπορούν να είναι ταυτόχρονα χαλαρωτικά, να σε ακούνε και πολλά ακόμα! Σε μαθαίνουν πως να μην είσαι εγωιστής και υπεύθυνος.Τα κουτάβια σε βοηθάνε να διαχειριστείς την κατάθλιψη!
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θεραπευτές δείχνουν ότι οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο. Ένα ζώο θα σ ‘αγαπά άνευ όρων και επίσης θα είναι ένας πολύ καλός φίλος και ακροατής. Οι άνθρωποι με κατάθλιψη συχνά επωφελούνται από το να έχουν ένα κατοικίδιο, ειδικά ένα σκυλί, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να βγούνε από το σπίτι.Τα κουτάβια μπορούν να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο! Υπάρχουν και άλλα οφέλη για την υγεία σου που συνδέονται με τα κατοικίδια. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου έχει θετική επίδραση στην καρδιαγγειακή νόσο, την υπέρταση, τον έλεγχο των λοιμώξεων, αλλεργιών, τα προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος, την πίεση του αίματος και ψυχολογικά ζητήματα.Τα κουτάβια σε κάνουν πιο κοινωνικό!
Ένα κλειδί για ένα υγιές μυαλό, ειδικά για τους ηλικιωμένους, είναι να ασχοληθούν με τους άλλους. Ένα κατοικίδιο είναι συχνά ένα μέσο επικοινωνίας και το να είναι έξω με ένα κατοικίδιο συχνά συνοδεύεται με ερωτήσεις ή σχόλια από περαστικούς. Φέρνοντας το σκυλί σου σε ένα πάρκο σκυλιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσεις νέους ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα.Τα κουτάβια βοηθάνε τα παιδιά σου να μάθουν! Έχοντας ένα σκυλί στο σπίτι μπορεί να σε βοηθήσει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της διαχείρισης του άγχους και του στρες στα παιδιά. Τα παιδιά που αγωνίζονται με την ανάγνωση ή τα μαθηματικά μπορούν να αποκτήσουν εμπιστοσύνη όταν διαβάζουν φωναχτά ή απαγγέλλουν πίνακες πολλαπλασιασμού στο σκυλί τους.Τα κουτάβια σε κρατάνε σε εγρήγορση! Το να έχεις ένα σκυλί σου παρέχει επίσης ψυχική διέγερση, βοηθάει στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας και ανακουφίζει από το άγχος.Τα κουτάβια απομακρύνουν το στρες από την ζωή σου. Με ένα καθημερινό πρόγραμμα μπορείς να μειώσεις το στρες. Έχοντας ένα σκυλί που βασίζεται σε εσένα συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα (διατροφή, περπάτημα, ύπνος) μπορεί να σε βοηθήσει στην δημιουργία μίας ρουτίνας.

The post Ένας κουτάβι μπορεί να κάνει τη διαφορά | Δες πώς αλλάζει τη ζωή σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα