Εμμένει ο Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει χάος στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα του Προέδρου

18:39 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να υπεραμύνεται της εφαρμογής του εκτελεστικού διατάγματος του νέου προέδρου, Donald Trump, το οποίο στόχο έχει τη μετανάστευση από επτά μουσουλμανικές χώρες. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του «μόνο 24 ταξιδιώτες παραμένουν υπό κράτηση».

Συγκεκριμένα, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του NBC «Meet the Press», τόνισε, πως κρατούνται 24 άτομα και συμπλήρωσε

«325.000 ταξιδιώτες εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο και 109 από αυτούς συνελήφθησαν».

Την ίδια στιγμή, από την πλευρά του ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός, Mitch McConnell, υπογράμμισε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να «είναι προσεκτικές», καθώς όπως δήλωσε «θα εφαρμόζουν το νέο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου, Donald Trump».

Ο Mitch McConnell μιλώντας στην εκπομπή του ABC «This Week» εξήγησε ότι «το πρόγραμμα είναι καλή ιδέα προκειμένου να γίνει πιο αυστηρή η εξέταση των μεταναστών» αλλά υπογράμμισε «νομίζω επίσης πως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως μερικές από τις καλύτερες πηγές μας στον πόλεμο κατά της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι μουσουλμάνοι, τόσο σε αυτή τη χώρα όσο και στο εξωτερικό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς το κάνουμε αυτό».

Βέβαια, όπως υπογραμμίζουν δημοσιεύματα των διεθνή Μέσων σε αρκετούς ανθρώπους που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης απαγορεύτηκε η επιβίβαση σε πτήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξιωματούχοι στο Ατατούρκ, το τρίτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πως εμπόδισαν «δεκάδες» ανθρώπους την Κυριακή να ταξιδέψουν, εξαιτίας της απαγόρευσης.

Διαβάστε επίσης:

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Trump- Συνεχίζει να στηρίζει την απόφαση του για κλειστά σύνορα μέσω Twitter

photo:Getty

The post Εμμένει ο Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει χάος στα αεροδρόμια μετά το διάταγμα του Προέδρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα