Το ΓΕΣ της Τουρκίας σχολιάζει την επιχείρηση στα Ίμια: Δρούμε πάντα με βάση την ειρήνη (Photos-Videos)

16:14 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την πρόκληση στα Ίμια την οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής εξέδωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού. Το ΓΕΣ της γειτονικής χώρας δήλωσε, πως δρα πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη. Τονίζουμε, πως η ανακοίνωση συνοδεύονταν από πολλές φωτογραφίες και δήλωση του Τούρκου αξιωματικού του ΓΕΕΘΑ στρατηγού, Hulusi Akar.

Θυμίζουμε, πως το πρωί της Κυριακής ο Τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

προσέγγισε τα Ίμια με πυραυλάκατο συνοδευόμενος επίσης από τους τρεις αρχηγούς των όπλων (Στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία).

Η εν λόγω τουρκική πρόκληση, σημειώθηκε λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν από την συμπλήρωση 21 ετών από την κρίση των Ιμίων η οποία πραγματοποίηθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1996.

Σε επίσημη ανακοίνωση την οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο στρατηγός αναφέρει:

Ο Τουρκικός Στρατός δρα πάντα με βάση τη φιλία και την ειρήνη για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο

Και προσθέτει:

Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται

Σημειώνεται, πως στη ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, πως πριν ο Τούρκους στρατηγός, Hulusi Akar, μεταβεί στην περιοχή των Ιμίων είχε επιθεωρήσει πρώτα τη ναυτική βάση Aksar.

Videos από την τούρκικη επιχείρηση στα Ίμια:

Στη δημοσιότητα δόθηκαν video από την επιχείρηση των Τούρκων.

Η Cumhuriyet δημοσίευσε video το οποίο δείχνει καρέ-καρέ την προετοιμασία πριν και μετά την επιχείρηση των Τούρκων στα Ίμια.

Σ΄ένα ακόμα video- ντοκουμέντο το οποίο δημοσιεύουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας φαίνεται η «βόλτα» της τουρκικής πυραυλακάτου στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Από την πλευρά του τουρκικό ΓΕΕΘΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι ο Τούρκος στρατηγός ήθελε να επισκεφτεί τα Ίμια, όμως, δεν κατάφερε να αποβιβαστεί κι έτσι πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση Τουρκίας στα Ίμια- Καρέ- καρέ η τούρκικη επιχείρηση (Photos-Videos)

The post Το ΓΕΣ της Τουρκίας σχολιάζει την επιχείρηση στα Ίμια: Δρούμε πάντα με βάση την ειρήνη (Photos-Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα