Ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου με εξατομικευμένα εμβόλια

12:08 6/7/2017 - Πηγή: iPop

Οι ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου, που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες θνησιμότητας της σύγχρονης εποχής, έρχονται να ενισχυθούν από μία καινούργια ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Η νέα αυτή ανακάλυψη αφορά δύο εξατομικευμένα εμβόλια κατά του καρκίνου. Οι ασθενείς είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τα καρκινικά κύτταρα καθώς, με την βοήθεια των εμβολίων, ενισχύονται οι άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος

του οργανισμού. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο ελπιδοφόρες κλινικές δοκιμές.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια απόπειρα αποφέρει αισιόδοξα αποτελέσματα και καταστρέφει τους όγκους. Το πείραμα έχει εφαρμοστεί σε μικρό αριθμό ασθενών, μόλις 19, ωστόσο, οι επιστήμονες φαίνονται αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι σύντομα η καταπολέμηση του καρκίνου θα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα.

Τα εμβόλια αυτά βασίστηκαν στην λογική των εμβολίων κατά των λοιμώξεων. Με πιο απλά λόγια εντοπίζουν των εχθρό και τον πολεμούν. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι μεγάλο καθώς δεν πλήττει το σύνολο της υγείας του ατόμου, όπως η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες αλλά αντιμετωπίζει αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα.

Οι λειτουργίες τους δεν περιορίζονται εκεί όμως. Είναι κατασκευασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις διαφορετικές καρκινικές μεταλλάξεις κάθε ασθενούς. Βέβαια από μόνα τους δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν στην ίαση. Λειτουργούν συμπληρωματικά ως προς τα νέα φάρμακα ανοσοθεραπείας. Από κοινού, λοιπόν, καθορίζουν τις γραμμές άμυνας του οργανισμού.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το «Nature» και το «New Scientist», τα εμβόλια αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί πειραματικά εναντίον του μελανώματος, της πιο θανατηφόρας και επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν πως οι όγκοι εξαφανίστηκαν εντελών σε περισσότερους από τους μισούς καρκινοπαθείς μετά τον εμβολιασμό τους με τα δύο διαφορετικά είδη εμβολίων.

The post Ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου με εξατομικευμένα εμβόλια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα