Swinging: Η μόδα που εξελίσσεται και «αντικαθιστά» την απιστία

10:47 6/7/2017 - Πηγή: iPop

Η κοινωνία εξελίσσεται διαρκώς. Μαζί με την γενικότερη εξέλιξη που βιώνει εισάγονται νέα ήθη και συνήθειες που κατά το παρελθόν αποτελούσαν θέματα ταμπού. Ένα από αυτά τα «ακατάλληλα» θέματα είναι οι ανταλλαγές ζευγαριών.

Πρόκειται για μια μόδα που έχει αρχίσει να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της και στην ελληνική κοινωνία ακολουθώντας πάντα τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έτσι βλέπεις στο δρόμο να ξεχύνονται ζευγάρια, ανεξαρτήτου ηλικίας, που αναζητούν άλλο ζευγάρι για να αποκτήσουν κοινές εμπειρίες. Αυτή η νέα

μόδα έχει λάβει το όνομα swinging. Στη χώρα μας μάλιστα έχουν αρχίσει να λειτουργούν και τα πρώτα νυχτερινά καταστήματα για να διευκολύνουν το όλο εγχείρημα.

Γιατί, όμως, κάποιος να επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο;

Οι λόγοι ποικίλουν. Οι βασικότεροι παράγοντες που οδηγούν σε μια τέτοια επιλογή είναι η περιέργεια και η επιθυμία να πειραματιστούν σε νέες καταστάσεις, να πραγματοποιήσουν τις φαντασιώσεις του ή να επιδιώξουν μεγαλύτερη ποικιλία. Έρευνες έχουν δείξει πως πολλά ζευγάρια που καταφεύγουν σε αυτή την επιλογή δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ερωτική τους ζωή. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Τα ζευγάρια που νοιώθουν τη ρουτίνα να τους καταπίνει και επιλέγουν αντί της απιστίας το swinging.

Αυτό μάλιστα είναι και το πιο ενδιαφέρον… Η νέα μόδα δεν είναι απιστία. Γίνεται με την συγκατάθεση όλων και συχνά συνοδεύεται με έντονη επιθυμία για αυτό. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως οι Γάλλοι το αποκαλούν «menage a trois» που η κατά λέξη του μετάφραση είναι «νοικοκυριό για τρεις».

Βέβαια, αν και το swinging αποτελεί μια μόδα που κατακλύζει την Ελλάδα αποκτώντας όλο και περισσότερους fans, είναι κάτι που προκαλεί την κοινή γνώμη και δεν είναι ακόμα αποδεκτό. Αυτό φαίνεται από ένα περιστατικό που συνέβη σε μια λιμουζίνα στον Πειραιά, με τη συμμετοχή δύο αντρών και δύο γυναικών, το οποίο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ίσως ακούγεται λίγο περίεργο, ίσως λίγο έξω από τη νόρμα, όμως εσύ θα δοκίμαζες μια τέτοια εμπειρία;

The post Swinging: Η μόδα που εξελίσσεται και «αντικαθιστά» την απιστία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα