Έλεγχοι στις τραπεζικές καταθέσεις σε βάθος 15 ετών από την Κυβέρνηση

15:36 15/3/2016 - Πηγή: iPop

Η ελληνική Κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία, νομοθετικού πλαισίου για να πραγματοποιούνται έλεγχοι στις τραπεζικές καταθέσεις σε βάθος 15 ετών, από τα 10 έτη που ισχύουν σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ελληνική Κυβέρνηση, στα πλαίσια της πάταξης της φοροδιαφυγής, εξετάζει τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, για τον έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων σε βάθος 15ετίας.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα πάντα με σχετικές πληροφορίες, την πρόθεση αυτή του οικονομικού κυβερνητικού

επιτελείου, επιβεβαιώνει κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο συμμετείχε στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Αναφερόμενος μάλιστα στη λίστα Μπόργιανς, το ίδιο στέλεχος, δήλωσε πως προκειμένου να αξιοποιηθούν πλήρως τα στοιχεία, είναι καθοριστικής σημασίας η ψήφιση των σχετικών διατάξεων για την αυτοκαταγγελία φοροφυγάδων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τα όσα δηλώνει το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, το νέο νομοθετικό πλαίσιο της αυτοκαταγγελίας φοροφυγάδων, θα πρέπει να προβλέπει φορολογικό συντελεστή 30 έως 40% για τη νομιμοποίηση αδήλωτων τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού και έκπτωση για όσους επενδύσουν τα κεφάλαια αυτά σε ακίνητα.

Τέλος το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος στα πλαίσια των κυβερνητικών προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κρίνει απαραίτητη, την ενεργοποίση του νέου περιουσιολόγιου, αλλά και το να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες για φορολογούμενους, οι οποίοι διατηρούν τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό.

The post Έλεγχοι στις τραπεζικές καταθέσεις σε βάθος 15 ετών από την Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα