Εκκενώνονται τα νησιά, εφαρμόζεται η συμφωνία (;)

07:34 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Με γοργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει ήδη την εκκένωση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες η Κυβέρνηση, με σκοπό να φιλοξενούνται πλέον εκεί τα άτομα που σύμφωνα με την συμφωνία, θα επιστρέφουν στην Τουρκία.

Την Κυριακή μεταφέρθηκαν 4.000 άτομα στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα συνολικά 8.236 που βρίσκονταν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι τα μέσα στης εβδομάδας αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω, τη Σάμο και τη Λέρο προς τα λιμάνια του Βόλου, της Καβάλας,

της Ελευσίνας, του Σκαραμαγκά και του Λαυρίου.

Από εκεί, τα άτομα θα μοιραστούν στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας σ’ όλη την χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Terra Jet που έφθασε στον Πειραιά με 1.169 άτομα, δεν έμεινε κανείς στον Πειραιά αλλά επιβιβάστηκαν όλοι κατευθείαν σε πούλμαν.

Την Κυριακή σημειώθηκε εμπλοκή με την μεταφορά 2.000 ατόμων από τη Λέσβο, διότι εντοπίστηκαν άτομα με πλαστά έγγραφα, τα οποία είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης.

Θυμίζουμε πως η συμφωνία προβλέπει ότι Τούρκοι παρατηρητές θα βρίσκονται στα ελληνικά νησιά. Έτσι, αναμένεται να καταφθάσουν την Δευτέρα στα νησιά.

Ωστόσο, την Κυριακή, παρά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας έφθασαν στη Λέσβο 800 άτομα.

Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα εφαρμογής της συμφωνίας των Βρυξελλών και το κατά πόσον θα τηρηθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Εκκενώνονται τα νησιά, εφαρμόζεται η συμφωνία (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα