21 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού

21:14 20/3/2016 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού η 21η Μαρτίου.

Η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης όλων, για την αντιμετώπιση και εξάλειψη κάθε μορφής ρατσιστικής βίας.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι διανύουμε περίοδο κατά την οποία η ξενοφοβία κυριαρχεί σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη και ενώ η έξαρση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας καλλιεργεί κλίμα φόβου και μισαλλοδοξίας, τα περιστατικά ρατσιστικής βίας αυξάνονται.

Ταυτόχρονα, η Ε.Ε. αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες σαν εξωτερική απειλή και όχι ως πρόσωπα που έχουν ανάγκη

διεθνούς προστασίας με αποτέλεσμα οι πολιτικές αυτές να θέτουν υπό αμφισβήτηση το διεθνές πλέγμα προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες που εκδιώκονται από την πατρίδα τους λόγω πολέμου και φτώχειας και σε όλους όσοι υφίστανται διακρίσεις λόγω χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικής προτίμησης απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους χιλιάδες αλληλέγγυους συμπολίτες μας, κυρίως τις νέες και τους νέους, που δίνουν καθημερινά με αυταπάρνηση τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών.

Δίνουμε μήνυμα αγώνα απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν σε περίοδο οικονομικής κρίσης να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και να καλλιεργήσουν ρατσιστικά στερεότυπα, απέναντι στη νεοναζιστική ιδεολογία και τους εκπροσώπους της.

Στεκόμαστε απέναντι στην Ευρώπη Φρούριο και στο κλίμα φόβου που καλλιεργείται στους ευρωπαϊκούς λαούς και αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία πραγματικής, ισότητας, ισονομίας και ελευθερίας για όλους και όλες.

The post 21 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα