Εκδίδονται στην Τουρκία οι τρεις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

15:03 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Την έκδοση των τριών Τούρκων εκ των οκτώ στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας την επόμενη μέρα από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία αποφάσισε την Τρίτη το δικαστήριο.

Θυμίζουμε, πως την Δευτέρα το δικαστήριο είχε απαντήσει αρνητικά στην έκδοση των πρώτων τριών Τούρκων στρατιωτικών που ζητούν άσυλο από τη χώρα μας.

Έφεση ασκήθηκε κατά της χτεσινής απόφασης:

Έφεση κατά της ομόφωνης χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της Αγκύρας για έκδοση άλλων τριών, ασκήθηκε στην Τρίτη από τον προϊστάμενο

της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Αντώνιο Λιώγα.

Μετά την σημερινή καταδικαστική απόφαση, αναμένεται οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν και μάλιστα άμεσα τις διαδικασίες έκδοσης των εκζητουμένων στην Άγκυρα.

Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου;

Σύμφωνα με την απόφαση οι τρεις άνδρες θα εκδοθούν στην Τουρκία με την κατηγορία «προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος» για «απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του κοινοβουλίου» και για «αρπαγή ελικοπτέρου».

Το Εφετείο σημειώνεται ότι αποφάσισε ότι οι τρεις στρατιωτικοί δεν θα εκδοθούν για το αδίκημα της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έχει γίνει γνωστό και οι τρεις Τούρκοι αναμένεται να υποβάλουν έφεση, ενώ μέχρι να γίνει η εκδίκασή της υπόθεσης του στον Άρειο Πάγο θα συνεχίσουν να είναι κρατούμενοι.

Σε δηλώσεις τους οι στρατιωτικοί υπογραμμίζουν, πως «δεν είναι πραξικοπηματίες» και υποστήριξαν ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη τονίζοντας πως κινδυνεύουν να υποβληθούν σε βασανιστήρια και εξευτελισμό.

Επίσης, δήλωσαν ότι οι σύζυγοί τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους και σημείωσαν ότι οι οικογένειές τους είναι όμηροι και πρόσθεσαν ότι έχουν μπλοκαριστεί ακόμα και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

The post Εκδίδονται στην Τουρκία οι τρεις εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα