Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου- Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία

13:35 6/12/2016 - Πηγή: iPop

Η πρώτη πορεία για την επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ξεκίνησε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:00. Μαθητές και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα Προπύλαια, με σκοπό να διαδηλώσουν για τον άδικο χαμού του 15χρονου τότε Αλέξη.

Η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός, με 3000 αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια που μπορεί να προκύψουν εν όψει της πορείας.

Η δεύτερη πορεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17:00 το απόγευμα,

από ομάδα αντεξουσιαστών.

Παράλληλα, με τις πορείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έχουν ανακοινωθεί πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτές είναι η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Ρόδος, η Καλαμάτα και η Καβάλα.

Προειδοποιητικά φυλλάδια από αντεξουσιαστές:

Εν τω μεταξύ, όπως φαίνεται αντεξουσιαστές προειδοποιούν με φυλλάδια τον κόσμο να απομακρύνει τα αυτοκίνητα του από τα Εξάρχεια.

Φυλλάδια στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους, που τους προειδοποιούν να τα απομακρύνουν, βρήκαν οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας. Τα φυλλάδια, που φέρουν την υπογραφή αναρχικών ομάδων, «ενημερώνουν» πως ειδικά σήμερα, που είναι ημέρα μνήμης από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα αυτοκίνητα «κινδυνεύουν», από τις «στρατιωτικές επιθέσεις του κράτους».

Τα άτομα που έγραψαν αυτά τα φυλλάδια χαρακτήρισαν τα αυτοκίνητα «μικρή ιδιωτική φυλακή» και τόνισαν ότι σε περίπτωση που η φυλακή αυτή είναι «αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου», τότε, υπενθύμισαν την δυνατότητα να την απομακρύνουν την συγκεκριμένη ημέρα, που είναι πολύ ιδιαίτερη.

Το μήνυμα που αναγράφεται στα φυλλάδια:

Αγαπητοί γείτονες και επισκέπτες, αν η μικρή ιδιωτική φυλακή που λέγεται ΙΧ είναι αναγκαία για την επιβίωσή σας μέσα στη μητροπολιτική φυλακή του κεφαλαίου, σας υπενθυμίζουμε τη δυνατότητα να την απομακρύνετε τη συγκεκριμένα ημέρα που η γειτονιά μας γίνεται στόχος στρατιωτικών επιθέσεων του κράτους.

Η συμμετοχή και η υλική προσφορά του καθενός στην αντίσταση είναι η μοναδική κοινωνική διέξοδος.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν εν όψει της πορείας στο κέντρο της Αθήνας στο ύψος της Νομικής Αθηνών, καθώς μια ομάδα αγνώστων εκτόξευσε πέτρες και νεράτζια κατά αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου- Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις

«Μαύρη» επέτειος- 8 χρόνια από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (Photos- Videos)

The post Ισχυρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου- Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα