Είσαι έτοιμη να πάρεις γάτα; Απάντα σε αυτές τις 5 ερωτήσεις και μάθε!

13:48 15/6/2022 - Πηγή: iPop

Η καρδιά σου λέει να πάρεις μια γάτα, αλλά είσαι πραγματικά έτοιμη γι’ αυτό το μεγάλο βήμα;

Πραγματικά και μόνο που μπήκες στην διαδικασία να σκεφτείς ότι θέλεις να υιοθετήσεις μία γατούλα μπράβο σου! Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκεί μόνο η καλή θέληση. Υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να γνωρίζεις πριν φέρεις στο σπίτι σου τη νέα σου φίλη. Κάνε, λοιπόν, στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις και δες εάν είσαι έτοιμη να πάρεις γάτα!

«Είμαι έτοιμη να πάρω γάτα;» Ήρθε η στιγμή να σου λυθεί η απορία!Είναι
μια γάτα αυτό που ψάχνεις;

Αναζητάς συνεχή συντροφιά και στοργή από μια γατούλα; Οι γάτες είναι στοργικές, αλλά τους αρέσει να είναι και ηγέτες. Θα τριφτούν στα πόδια σου και θα νιαουρίσουν για προσοχή, αλλά προτιμούν τις σχέσεις με τους δικούς τους όρους. 

Εάν αυτό που ψάχνεις είναι ένας πιστός σύντροφος, τότε να ξέρεις πως η γάτα δεν είναι τόσο πιστή όσο ένας σκύλος.

Να ξέρεις, επίσης, πως οι γάτες δεν έχουν πρόβλημα να μένουν μόνες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν έχουν ανάγκη να ασκηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Είναι λιγότερο εξαρτημένες, αλλά όταν τις χρειαστείς θα είναι εκεί.

Πώς θα κάνεις δυνατή τη συνύπαρξη σκύλου-γάτας στο ίδιο σπίτι;

PexelsΕίσαι έτοιμη να αναλάβεις μια μακροπρόθεσμη δέσμευση;

Το να αποκτήσεις μια γάτα σημαίνει ότι αποδέχεσαι την ευθύνη για την ευημερία και τη φροντίδα της για το υπόλοιπο της ζωής της. Για ένα γατάκι, αυτό μπορεί να σημαίνει 15 χρόνια (η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας εσωτερικού χώρου). Τούτου λεχθέντος, ορισμένες ράτσες γατών μπορεί να έχουν μέση διάρκεια ζωής έως και 20 χρόνια!

Εάν δεν είσαι έτοιμη να αναλάβεις μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, τότε καλό θα ήταν να μην προχωρήσεις σε ένα τέτοιο βήμα.

Μπορεί να φάει καρπούζι η γάτα σου;

Είσαι έτοιμη οικονομικά να φροντίσεις μια γάτα;

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες είναι λιγότερο ακριβές από τους σκύλους, και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Δεν απαιτούν ραντεβού περιποίησης (το κάνουν μόνες τους) ή πολλές βόλτες. Να θυμάσαι, όμως, ότι κάθε κατοικίδιο έχει βασικές ανάγκες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν.

Ποιοτική τροφή, τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, εμβολιασμοί, στείρωση, παιχνίδια, κρεβάτια, το κιβώτιο απορριμμάτων, όλα αυτά είναι βασικά έξοδα που πρέπει να έχεις στο νου σου.

Έχεις αρκετό χώρο για μια γάτα;

Σκέψου τρόπους με τους οποίους θα μπορούσες να κάνεις τον χώρο διαβίωσής πιο άνετο για μια γάτα. 

Υπάρχουν περιοχές που μπορεί να ανέβει ψηλά; Υπάρχουν περιοχές στις οποίες μπορεί να κρυφτεί και να κοιμηθεί; Μπορεί να χαλαρώσει σε ένα περβάζι και να παρακολουθήσει τα πουλιά;Είσαι διατεθειμένη να τοποθετήσεις μικρά πιάτα με νερό ή να αφήσεις λιχουδιές στον χώρο σου, ώστε η γάτα σου να μπορεί να τα κυνηγήσει;

Όλες αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, ώστε να νιώθει το νέο σου γατάκι άνετα.

Unsplash

Γιατί οι γάτες δεν μπορούν να βρυχηθούν όπως τα υπόλοιπα αιλουροειδή;

Ενήλικη γάτα ή γατάκι; 

Σκέψου τους λόγους που θέλεις μια γάτα. Θέλεις μια υπάκουη γάτα που θα κάθεται μαζί σου και θα γουργουρίζει ικανοποιημένη ή θέλεις μια ζωηρή φίλη που θα σε διασκεδάζει και θα σε απασχολεί; Η απάντησή σου θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις εάν ένα γατάκι ή μια ενήλικη γάτα είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

Και αφού αναλύσαμε όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις αυτό το βήμα στη ζωή σου, ήρθε η στιγμή για την σημαντικότερη ερώτηση: Είσαι έτοιμη τελικά να πάρεις γάτα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είσαι έτοιμη να πάρεις γάτα; Απάντα σε αυτές τις 5 ερωτήσεις και μάθε! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα