Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία. Μη σταματάς ποτέ να τα κυνηγάς σε όποια ηλικία και αν είσαι!

17:51 14/6/2022 - Πηγή: iPop

Πώς σου φαίνεται η ιδέα: «Σπουδές σε μεγαλύτερη ηλικία»; Αυτές τις ημέρες είχα στον κύκλο μου αρκετές περιπτώσεις που σε μεγαλύτερη ηλικία, δηλαδή μετά τα 40 και τα 50, γνωστές μου πήραν τις σάκες και τα τετράδιά τους και ξανά πήγαν στο σχολείο και έδωσαν εξετάσεις μαζί με τα παιδιά που τώρα ξεκινούν τη ζωή τους. Υπέροχα παραδείγματα και φωτεινές περιπτώσεις που δίνουν έμπνευση στα παιδιά τους μα και σε όλους εμάς που τις βλέπουμε και τις θαυμάζουμε για το όραμα και τον τρόπο που βρήκαν να ισορροπήσουν παιδιά, οικογένεια και σχολείο.

Σπουδές σε μεγαλύτερη ηλικία

Στα 18 μας είναι αλήθεια

ότι ελάχιστοι ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε όταν μεγαλώσουμε και ακόμα και αν ξέρουμε μπορεί να γίνει η στραβή και το όνειρο να πάει περίπατο. Μεγαλώνοντας έρχεται η ωρίμανση, συν τω χρόνω και τις πολύτιμες εμπειρίες που ζούμε όλοι καθώς βαδίζουμε το μονοπάτι της ζωής μας.

Κανένα τρένο να έφυγε και τίποτα δεν τελείωσε επειδή δεν τα καταφέραμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας στα 18 ή τα 20. Μεγαλώνοντας μάλιστα μπορεί να ανακαλύψουμε ότι αυτό που θέλαμε ευτυχώς που δεν ήρθε τότε στη ζωή μας γιατί μας γλύτωσε από περιττό κόπο αφού πραγματικά δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό το αντικείμενο κάθε μέρα της υπόλοιπης ζωής μας.

Μπορεί αυτό που θέλουμε σήμερα στα 40 να μην υπήρχε καν όταν ήμασταν 18! Και κάπως έτσι, όταν μεγαλώνουμε και καθαρίζει το μυαλό μας, αφού μπορεί να έχουμε φάει και τα χαστούκια μας από τη ζωή, με ξεκάθαρο όραμα και δύναμη ξεκινάμε πιο δυνατοί από ποτέ να πάρουμε στη ζωή αυτό που μας αξίζει.

Είμαι 40 και θέλω να φύγω από τη δουλειά: Όλα τα τιπς που χρειάζεσαι για να το κάνεις σωστά!

Unsplash/ Valentina Conde Η ηλικία είναι ένα νούμερο

Και τίποτα άλλο. Δείχνει πόσες φορές γύρισε ο ήλιος γύρω από τη γη, όσο είμαστε και εμείς πάνω της. Τα 40 έχουν τη σοφία και τη γνώση που ούτε μπορείς να φανταστείς στα 18. Κάπως έτσι σε μεγαλύτερο βαθμό πιστεύω ότι θα είναι και τα 50 και όλες οι ηλικίες της ωριμότητας. Αν πιστεύεις ότι είσαι μεγάλος, ότι δεν υπάρχει χρόνος, ότι δεν μπορείς να μάθεις, ότι δεν σου αξίζει αυτό θα το φοράς σαν καπέλο πάνω από το κεφάλι σου και δεν πηγαίνεις πουθενά.

Φυσικά μπορείς και μπορείς να αντλήσεις δύναμη και έμπνευση από όλους εκείνους που το κατάφεραν πριν από εσένα. Το να μαθαίνεις κάθε μέρα κάτι νέο, πιστεύω βαθύτατα είναι ένας σίγουρος τρόπος να παρατείνεις όσο περισσότερο μπορείς τη γήρανση. Δεν γερνάμε όταν φτάνουμε 40-50 και αλλά όταν παύουμε να μαθαίνουμε κάτι που μας απασχολεί ευχάριστα το μυαλό και μας δίνει χαρά και ενθουσιασμό για να έρθει η νέα μέρα και να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε.

Στερνή μου γνώση

Να σε είχα πρώτα και μάθε παιδί μου γράμματα. Δυό ατάκες που μεγαλώσαμε οι περισσότεροι. Γονείς απελπισμένοι που προσπαθούσαν να μας πείσουν να διαβάσουμε για να περάσουμε στο πανεπιστήμιο ώστε να είναι πιο εύκολη η ζωή μας. Αυτές οι δύο ατάκες είναι τόσο σωστές αλλά θεωρώ ότι έχουν λάθος βάση, το γιατί δηλαδή που δεν πείθει τους μαθητές όταν είναι στην εφηβεία.

Μάθε παιδί μου γράμματα ναι! Αλλά να το κάνεις για σένα! Να μάθεις για έχεις εσύ γνώσεις. Να ανοίγεις το στόμα σου και να ανθίζει ο τόπος όχι να ξεπετιούνται βατράχια. Για να είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος για σένα, όχι για το πανεπιστήμιο και «μια θέση στον ήλιο». Και προφανώς η στερνή μου γνώση δεν μπορεί να έρθει στη ζωή όταν δεν έχουμε παραστάσεις και δεν έχουμε ζήσει κάποια πράγματα.

Το επόμενο βήμα;

Όταν ξαναμπαίνεις στην τάξη, όταν αφιερώνεις χρόνο από τη ζωή σου στο να διαβάσεις και να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα, γίνεται πολύ συνειδητοποιημένα σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, όχι γιατί είναι λίγος ο χρόνος, αλλά γιατί μοιράζεσαι σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Οικογένεια, σπίτι, δουλειά.

Πρέπει να ξέρεις τα βήματα ή έστω να έχεις κατά νου μια σειρά που θα ακολουθήσεις. Βήμα πρώτο Πανελλήνιες, βήμα δεύτερο, ότι πιστεύεις ότι είναι το επόμενο βήμα. Θες να ξεκινήσεις και να περνάς έναν έναν τους σταθμούς του ταξιδιού ώστε να κάνεις το level up, να αλλάξεις την πίστα ώστε να ζήσεις και να ξυπνήσεις στη μέρα που έχεις βάλει στο όραμά σου.

Πώς θα πιάσω δουλειά;

Δεν κατεβήκαμε δα από άλλον πλανήτη, ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό στίβο. Σίγουρα το να χτυπήσει την πόρτα στα 40 δεν είναι εύκολο, όταν άνθρωποι νεότεροι μπορεί να ζητούν την ίδια δουλειά, όμως πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει η ηλικία, έχει να κάνει με τη λάμψη στα μάτια του ανθρώπου και το γιατί του; Οι νεότεροι άνθρωποι συχνά δυσκολεύονται να ξεκαθαρίσουν το δικό τους γιατί.

Αν τώρα πήρες την απόφαση να ξανά κάτσεις στα θρανία και οι σπουδές σε μεγαλύτερη ηλικία είναι κάτι που σκέφτεσαι, να ξέρεις ότι τίποτα δεν θα σε σταματήσει. Μόνο το μυαλό σου και όσο το χρησιμοποιείς προς όφελός σου, θα έχεις αποτελέσματα στη ζωή σου.

Καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία εύχομαι από καρδιάς!

Όλα αυτά που θα ήθελα να μου έχει πει κάποιος όταν έδινα Πανελλήνιες Εξετάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα όνειρα δεν έχουν ηλικία. Μη σταματάς ποτέ να τα κυνηγάς σε όποια ηλικία και αν είσαι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα